Jeg lavede koldskål i går, og der fik jeg en halv liter tykmælk tilovers. Den skulle nødig gå til spilde, så den endte i en kage i dag – selvfølgelig 😉
Jeg havde egentlig først tænkt at bage kage i morgen, men man kan godt bage fredagskage om torsdagen, for vi skulle på hurtig kaffevisit hos svigermor. Hun fik et stykke, og resten er vores fredagskage i morgen.
Det er min opskrift på kanelkage, jeg har leget lidt med. Jeg har erstattet noget af hvedemelet med fuldkornsspelt, og så har jeg undladt fedtstof i dejen. Ikke af sundhedshensyn, men fordi fuldkornsspelt bidrager med noget smag og struktur i kagen, og så var jeg nysgerrig efter, om det kunne lade sig gøre at få en god kage ud af det. Det kan det absolut 🙂
Den har fået en skøn chokoladetopping med en smule kaffe i. Kaffen kan man undlade, hvis man ikke bryder sig om det, men det smager rigtig fint sammen med chokolade, og passer godt til kanelsmagen i kagen.
Jeg fik taget et par hurtige billeder af den færdige kage, men havde ikke tid til billeder undervejs. Det gør ikke så meget, for det er den nemmeste kage at lave 🙂
Ingredienser – 1 kage i en form på 22 x 30 cm.
kagen
½ l. tykmælk
150 g. fuldkornsspelt
200 g. hvedemel
400 g. rørsukker
2 spsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. natron
chokoladetopping
100 g. god mørk chokolade
1 dl. piskefløde
1 tsk. instant kaffepulver – kan udelades
3 spsk. rørsukker
25 g. smør
Kagen:
Bland de tørre ingredienser til kagen sammen i en skål.
Hæld tykmælk i og rør dejen sammen.
Rør kun lige til dejen er ensartet.
Hældes i en form på 22 x 30 cm. beklædt med bagepapir.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter.
Kagen køler af i formen på en rist.
Chokoladetopping:
Chokoladen hakkes groft.
Piskefløde, sukker og kaffepulver varmes op til knap kogepunkt.
Tag gryden fra varmen og rør chokoladen i.
Rør til chokoladen er opløst.
Rør smørret i.
Lad evt. blandingen køle lidt, inden den smøres over kagen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.