Sødt, blødt og lækkert brød, der serveres med koldt smør. Uhmm… 🙂
Jeg har kardemomme og lidt revet citronskal i dejen. Det giver en skøn smag 🙂
Brødene er drysset med rørsukker og lidt hakkede pistacienødder.
Ingredienser – 2 brød
25 g. gær
100 g. yoghurt naturel
1 dl. vand
50 g. blødt smør
75 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
revet skal af ½ citron
2 æg
450 g. hvedemel
150 g. rosiner
desuden bruges æg til pensling og lidt nødder + sukker til drys
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen.
Æltes godt og længe – ca. 10 minutter.
Kom rosinerne i og ælt et par minutter mere.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord.
Del den i to og form til brød.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med lidt hakkede nødder og rørsukker. Jeg har brugt pistacienødder.
Bages ved 210 grader i ca. 20 minutter.
Afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.