Jeg fortsætter med at rydde op i fryseren. Her fandt jeg 1 kg. ribs fra sidste sommer, så dem har jeg lavet saft af. Saft er en skøn måde at få brugt sin frugt i fryseren på.
Ribssaft er ren sommer på flaske. Syrligt, sødt og smukt 🙂
Fortynd den med vand i forholdet 1:5 eller forsøg dig frem 🙂 Den ville også være fin til drinks blandet med vodka eller hvidvin, hvis man er til den slags 😉
Hvis man ønsker at opbevare sin saft i længere tid, kan man komme atamon i, eller den kan komme på frost. Jeg kommer størstedelen af saften på frost i ½ l.s bægre.
Ingredienser – ca. 1 liter saft
1 kg. ribs
3 dl. vand
250 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
1 vaniljestang
Flæk vaniljestangen.
Kom ribs, sukker, vaniljestang og vand i en gryde og varm op.
Koges under låg i 20-30 minutter til ribsene brister og koger ud.
Si saften og smag til med sukker.
Hæld på rengjorte og skoldede flasker.
Luk mens de er varme.
Opbevares i køleskab eller kommes på frost.
Holdbarhed på køl er jeg usikker på. Jeg fryser det meste ned 🙂
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.