Jeg har modtaget “My New Roots” af Sarah Britton fra Politikens Forlag. Sarah Britton er canadier, men bor i København. Hun står bag den kendte sundheds- og madblog MyNewRoots.org, der har over 2 millioner besøgende om måneden. “Queen bee of the Healths blogs” – ikke noget skidt øgenavn at have hængende på sig 🙂
Bogen indeholder 100 vegetariske retter, hvoraf de fleste er veganske, mange er glutenfri og nogle er ren rawfood. Nogle er nemme, andre noget mere udfordrende.
Opskrifterne i bogen er delt op efter årstider. Det er ret smart og gør det nemt at finde opskrifter med råvarer i sæson. Opskrifterne indeholder alle information om hovedingrediensernes sundheds- og ernæringsmæssige egenskaber. Der er skønne billeder til alle opskrifter.
Sarah Britton om at spise efter årstidernes rytme: “Når vi følger naturen, kommer vi i overensstemmelse med jordens rytmer – og dermed det, vores kroppe har brug for – og vores sanser stiller skarpt på de vidunderlige, men flygtige smagsoplevelser, som hver årstid byder på.”
Man bliver sådan lidt stum, og det kan være svært at finde ord, for der er så meget kærlighed til råvarer og god smag. Omsorg og kærlighed til mennesket, der gerne skulle leve godt og længe.
Med bogen i hånden har du rig mulighed for at udforske råvarer og krydderier sat helt fantastisk sammen. Jeg er blæst noget bagover, og er slet ikke færdig med den. Der er så meget, så jeg må tage det lidt i mindre bidder.
Til at starte med, har jeg lavet “Melonade” fra bogen. Melonade er en lemonade lavet af melon. Det er er fedt ord! Jeg har fået lov af forlaget til at gengive opskriften her. Billederne er mine egne.
Myntemelonade med brus – til 2 personer
250 g. moden melon, hakket groft
1½ spsk. friskpresset limesaft
2 tsk. ahornsirup eller honning
1 håndfuld (ca. 20) friske mynteblade, plus evt. mere til pynt
mineralvand med brus til opfyldning
Kom melonkødet i en blender, tilsæt limesaft og ahornsirup og blend ved høj hastighed, til det er jævnt.
Tilsæt mynteblade og blend kortvarigt, så de hakkes.
Fyld et glas 2/3 op med is og hæld melonblandingen over.
Fyld op med mineralvand og rør rundt.
Pynt evt. med mynteblade.
server.
MELON Meloner er saftige, vandholdige frugter, som vi er så heldige at have i sensommeren og det tidlige efterår. De indeholder gode mængder calcium, kalium C-vitamin og A-vitamin som betacaroten – især i cantaloupe og vandmelon. Deres indhold af naturlige frugtsukre gør, at de er nemme at fordøje, næsten nemmere end noget andet. Derfor foreslås det at nyde meloner helt for sig selv (eller som i dette tilfælde med lidt limesaft). Derved undgår du den fermentering, der uundgåeligt sker, når meloner blandes med anden mad, især den, der indeholder protein og fedt.
Bogen er sponsoreret af Politikens Forlag. Min mening om bogen, er helt min egen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.