Små lækre rugbrød til picnic kurven, madpakken, morgenmaden eller til et mellemmåltid.
Jeg har krydret dejen med fennikelfrø, der har fået en tur i morteren. Det giver en skøn smag 🙂
Dejen her egner sig rigtig godt til at koldhæve. Det havde jeg ikke tålmodighed til i dag, så den har hævet på køkkenbordet, men lur mig om der ikke ryger en portion i køleskabet i aften 😉 Hvis du koldhæver den, skal den bare på køl natten over eller i mindst 8 timer. Resten af processen er der ikke forskel på.
I dag har jeg lavet minirugbrødene igen. De er koldhævet i ca. 9 timer 🙂 Jeg har smurt dem med sammenpisket æg, så de er knap så blege. I dag har jeg så fået 16 styk på 80 gram ud af portionen og ikke 17 som i går. Min vægt skal snart på pension. Den er temmelig ustabil efterhånden 😉 Der er skiftet billeder nogle steder i indlægget, men ingredienser og fremgangsmåde er det samme 🙂
Ingredienser – 16 små rugbrød
3 dl. kærnemælk
2 dl. koldt vand
25 g. gær
400 g. rugmel
2 dl. rugflager
300 g. hvedemel
2 tsk. salt
3 spsk. honning
2 tsk. fennikelfrø
sammenpisket æg til pensling og evt. ekstra fennikelfrø til drys
Giv fennikelfrøene en tur i morteren.
Kom alle ingredienser i røremaskinen.
Dejen æltes rigtig godt.
Hæver natten over på køl. Det giver et skønt resultat, men du kan også lade dejen hæve 1½-2 timer overdækket på køkkenbordet.
Formes til små rugbrød – mine vejer 80 gram stykket 😉
Efterhæver lunt og tildækket i 1 time. Jeg sætter bagepladen på komfuret. Her er dejlig lunt, når ovnen varmer op.
Pensles med sammenpisket æg og drysset evt. med knust fennikel.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i 15-17 minutter.
Afkøler på rist.
Cristina skriver
Hej,
kan man bruge yoghurt i stedet for kærnemælk? tak 😉
Spisestuen skriver
Det kan man fint bruge i stedet 🙂
Hilsen Lene
Karina skriver
Hej Lene,
Har nu prøvet denne opskrift og jeg er solgt
Har regnet mig frem til at der skal være 160 kcal ved en vægt på 80 gr.pr stk.
En passende størrelse til madpakken eller bare et mellemmåltider.
Er glad for at jeg “faldt” over din blog.
Hilsen Karina
Spisestuen skriver
Hej Karina 🙂
Det er dejligt at høre, at du er glad for opskriften 🙂
Hilsen Lene
Susanne skriver
Kan de fryses?