Det er nok sådan en is, man enten elsker eller hader. Jeg elsker den!
Der findes en del skod-lakrids. Gå udenom det og køb en god kvalitets-lakrids. Min foretrukne lakrids-pusher er Johan Bülow. Her får man suveræn god lakrids.
“Skal der nu lakrids i alting?” – er et ofte stillet spørgsmål. Nej, det skal der ikke, men jeg er ikke så bange for at eksperimentere med det i kage og desserter. Dosseret korrekt giver det en skøn sødme og dybde. Der var sikkert også nogen, der engang for virkelig lang tid siden sagde det samme om sukker, salt eller andre krydderier, indtil man blev mere kendt med dem. Sådan er det med mange ting. Nyt er lidt farligt 😉 …..
Nå, det var lige et sidehop. Tilbage til lakridsisen. Den ville gøre sig umanerlig godt med en god chokoladesovs på toppen. Det har den ikke fået i dag, for portionen er kun til ære for kameraet. Den er røget i fryseren igen sammen med de 6 andre liter is, jeg producerede samme dag 🙂
Ingredienser – ca. 1 liter is
2 hele æg
125 g. rørsukker
2 dl. piskefløde
3 dl. mælk
1 spsk. lakridspulver
evt. ekstra lakridspulver til drys
Pisk æg og sukker sammen. Ingen grund til at piske det længe, for sukkeret smelter alligevel, når den varme mælkeblanding hældes i, og den luft man får pisket i, forsvinder også ved opvarmning.
Varm mælk, fløde og lakridspulver op til næsten kogepunkt.
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen under omrøring.
Hæld det hele tilbage i gryden ved medium varme og varm op under omrøring.
Så står man lige så stille og rører i gryden nogle minutter til blandingen tykner. Den må ikke koge. Hvis man bruger termometer, skal den op på ca. 82 grader.
Blandingen hældes gennem en si op i en skål. Den fanger de der små “trevle-ting”, der er i æg, der ikke er pasteuriserede.
Læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køler ned til køleskabskold og fryses på ismaskine.
Anne-Marie skriver
Når du laver så mange liter is på en dag, koger du så grundismassen på en gang? Jeg tænker på om det er nemmere? Du frister jo helt vildt med alle dine gode opskrifter.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Mange tak Anne-Marie 🙂
Det gjorde jeg ikke den dag, men det ville absolut være nemmest 🙂
Hilsen Lene