Jeg har en opskrift på jordbærkoldskål her på bloggen. Den er også skøn og med både æg og fløde 🙂
Den her er helt enkel og mere frisk. Den er uden æg, for æggesmagen kan jeg altid finde, hvis der er æg i koldskål, og den er jeg meget lidt begejstret for. Den her er lavet på halv kærnemælk og halv tykmælk.
Om den smager, som dem man køber, er en anden snak. Det er mange år siden, jeg har købt koldskål, så jeg ved det faktisk ikke. Min smagsdommer giver udtryk for, at den er mere frisk og lækker. Det er jo slet ikke så ringe 😉 Jeg kan i hvert fald godt lide min koldskål. Den smager skønt af citron og vanilje.
Jeg ville helst have haft polynesisk vanilje i min koldskål, for det smager vidunderligt. Her var jeg løbet tør, så jeg har brugt almindelige vaniljestænger i dag, og det smager også fint.
I dag er første gang i år, jeg har købt jordbær hos yndlings jordbær-pusheren. De kom på koldskålen sammen med hjemmelavede kammerjunkere. Det er skøn sommermad på en af de første dejlige sommerdage her i Odense.
Du kan spise koldskålen med det samme, men den har det også fint med at trække nogle timer, inden den spises.
Ingredienser – 1 liter
½ l. kærnemælk
½ l. tykmælk – eller ymer
3 spsk. rørsukker
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
2-3 spsk. citronsaft
1 tsk. fintrevet citronskal – af øko eller ubehandlet citron
Kom kærnemælk i en skål og rør sukker, vaniljekorn, citronsaft og -skal i.
Rør tykmælken i.
Jeg synes det er fint at servere koldskålen i en kande.
Sættes på køl og trækker gerne nogle timer.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.