Jeg har krydret mine kammerjunkere med vanilje, kardemomme og lidt citronskal. De smager skønt 🙂 Søde, sprøde og lækre!
Det har været et hyggeligt projekt her i eftermiddag. Det var slet ikke meningen, at jeg ville lave kammerjunkere i dag, men vores yndlings jordbær-pusher havde jordbær i dag, og så fik jeg lyst til at lave koldskål med hjemmelavede kammerjunkere og friske skønne danske jordbær på toppen.
Det er en lidt stor portion, men den kan nemt halveres. Jeg trillede omkring 100 små kugler, der bliver til 200 kammerjunkere. Man kunne gøre det sådan lidt på slump 😉 men mine er alle vejet af, og vejer præcis 10 gram stykket. Ja, jeg ved det godt. Det er måske tosset, men så fedt 😉
Så er det sommer!
Ingredienser – ca. 200 kammerjunkere
500 g. hvedemel
150 g. rørsukker
150 g. koldt smør
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. revet citronskal – øko eller ubehandlet
2 æg
1 dl. mælk
Kom mel, rørsukker, smør, bagepulver, kardemomme, vaniljesukker og revet citronskal i foodprocessoren.
Kør kort til det er en grynet masse.
Kom æg og mælk i og kør nogle sekunder.
Tag dejen ud på bordet og saml den. Den skal ikke æltes, kun lige samles.
Læg dejen på køl ½ time.
Tril dejen til små kugler. Ca. 2 cm. i diameter – eller på 10 gram pr. styk.
Bages ved 175 grader almindelig ovn i 10 minutter.
Skær dem over mens de er varme.
Læg dem på bageplade med skærefladen endad.
Når alle pladerne er bagt (jeg fik 3 plader), sættes ovnen på 125 grader varmluft og alle 3 plader sættes i ovnen igen, så kammerjunkerne kan tørre. De skal have 30-40 minutter. Mine fik 35 minutter.
Køler af på rist. Her måtte jeg lægge bagepapir på, ellers falder de ned mellem rillerne.
Når kammerjunkerne er kølet helt af kommes de i kagedåse.
Madam Sand skriver
Har prøvet dem i dag – de er supergode. Håber det er ok, at jeg linker til siden fra min blog?
Madam Sand
Spisestuen skriver
Mange tak 🙂 og det lyder så dejligt med et link. Glæder mig til at se dine kammerjunkere.
Hilsen Lene