Jeg skulle bruge ½ portion af min grundopskrift på is til ferskenisen, så der stod jeg så med ½ portion is, der ikke skulle gå til spilde.
Den blev til en skøn jordbæris. Man kan skifte jordbær ud med andre bær.
Grundopskrift på is kan du også finde nederst her i indlægget.
Ingredienser – ca. 1 liter is
½ portion grundopskrift på is (uden vanilje)
300 g. jordbær
100 g. rørsukker
1 spsk. citronsaft
Kom jordbær, sukker og citronsaft i en gryde.
Kog nogle minutter til jordbærrene er møre.
Giv massen en tur med stavblenderen.
Hæld i en skål og køl ned til køleskabskold.
Bland med den køleskabskolde iscreme.
Frys ned på ismaskine.
Grundopskrift på is.
2 hele æg
125 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
3 dl. mælk
2 dl. fløde
Pisk æg og sukker sammen. Ingen grund til at piske det længe, for sukkeret smelter, når den varme mælkeblanding hældes i, og den luft man får pisket i, forsvinder også ved opvarmning.
Varm mælk og fløde op til næsten kogepunkt.
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen under omrøring.
Hæld det hele tilbage i gryden ved medium varme og varm op under omrøring.
Så står man lige så stille og rører i gryden nogle minutter til blandingen tykner. Den må ikke koge. Hvis man bruger termometer, skal den op på ca. 82 grader.
Blandingen hældes gennem en si op i en skål. Den fanger de der små “trevle-ting”, der er i æg, der ikke er pasteuriserede. Læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køler ned til køleskabskold.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.