Jeg elsker at blogge, og jeg elsker at tage billeder! men det her hyldeblomst sukker har altså været noget af en udfordring. Jeg har måttet lave to forsøg med sukkeret, og jeg har taget virkelig mange billeder af de hyldeblomster, og jeg er stadig ikke helt tilfreds med billederne, men nu bliver de ikke anderledes… lige nu i hvert fald 😉
Sukkeret er blevet noget så skønt. Det smager helt fantastisk drysset på lækre friske danske jordbær. Præcis som jeg havde drømt om 🙂
Brug det, hvor du ville drysse lidt almindeligt sukker – f.eks. på yoghurt, havregryn eller pandekager 🙂 Jeg har også en plan om at bruge lidt af det i nogle kagebunde, når jeg skal lave en helt speciel kage en dag. Lagkagebunde med hyldeblomstsmag lyder bare rigtig skønt inde i mit hoved 🙂 med citron- eller jordbærmousse… tænke tænke… Så står idéerne i kø igen 🙂
Ingredienser – ca. 2,3 liter sukker
1.250 g. rørsukker
30-40 store hyldeblomstskærme – 200 gram blomster, når de er klippet af stænglerne
Klip blomsterne af stænglerne. Her er 200 gram 😉
Bred dem ud på en bageplade og sæt dem i en 100 grader varm ovn i 10 minutter, så de falder sammen.
Drys 500 gram rørsukker over dem og bland sammen.
Sæt i ovnen igen i ca. 3 timer. Rør i det ind i mellem.
Det er færdigt, når det er tørt.
Sluk for ovnen og lad bagepladen med hyldeblomst sukkeret blive stående i ovnen til næste dag (8-10 timer).
Kom blandingen i blenderen og findel det.
Kom det i et rent fad – eller skål – og bland de sidste 750 g. rørsukker i.
Hæld på rene glas.
Hvis sukkeret er helt tørt, kan det holde i evigheder.
Anne-Marie skriver
Lækkert, det skal jeg da vist også prøve. Jeg har en meget simpel model af en dehydrator, så jeg kan tørre det færdigt deri.
Jeg overvejer også at får lavet jordbærmarmelade med hyldeblomst af de sidste bær i fryseren. Det er nemlig lige om lidt, den bliver fyldt med nye. Så hyggeligt, at have ideer der skal omsættes. Og jeg skal love for du inspirerer til meget.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Mange tak for de søde ord Anne-Marie 🙂
En dehydrator står også på min ønskeliste, men jeg er ved at løbe tør for plads til køkkenmaskiner 😀 men det er altså en smart sag.
Jordbærmarmelade med hyldeblomst lyder rigtig dejligt 🙂
God weekend.
Hilsen Lene
Annette skriver
Hej. Gik i gang med at prøve, første step tørre blomsterne men de blev meget meget mørke (fik kun 8 min på 100 grader)
Kan det være fordi jeg skyllede dem først og lod dem tørre men de var ikke helt tørre
Mvh. Annette