Et eksperiment, der er blevet yderst vellykket.
En meget glad mand har smagt på den og erklæret, at den er rigtig god! 🙂 Jeg tror på ham. Jeg har snust til den, og den dufter helt fantastisk.
Idéen fik jeg faktisk en dag i Føtex, hvor jeg faldt over en muscovado sirup. Tænkte, det kunne være skønt i en hvid rom med lime, vanilje og hyldeblomster. Her tog jeg ikke fejl 😉
Jeg har kommet en god portion rensede hyldeblomster i fryseren. Lige klar til en portion mere. Kunne sikkert være skønt til vinter som en varm toddy 🙂
Ingredienser
1 flaske hvid rom
10 store hyldeblomst skærme
1 dl. muscovado sirup
2 lime – øko eller ubehandlet
2 vaniljestænger
Klip de grove stilke af hyldeblomsterne, og kom blomsterne i et stort syltetøjsglas.
Skær lime i skiver og flæk vaniljestængerne. Kom det ned til hyldeblomsterne sammen med siruppen.
Hæld rom over.
Lad det trække på køl i 7 dage.
Si det.
Hæld gennem et fint klæde.
Kom på flasker.
Opbevares på køl.
Lars Flindt skriver
Det lyder vildt lækkert. Men hvordan drikker du det? Rent, med danskvand, tonic, ginger ale eller hvad?
Spisestuen skriver
Mange tak Lars 🙂
hmm.. det var et godt spørgsmål. Jeg drikker det jo ikke, men manden gør med glæde. Bare rent og evt. med is 🙂
Det smager af rom, så drik det som du ville drikke en rom. Det der med cocktails er jeg ikke så god til, men det må helt sikkert være godt til at blande op med et eller andet med brus i 🙂
Hvis du eksperimenterer med at blande det med noget, vil jeg rigtig gerne høre om det.
Hilsen Lene
Lars Flindt skriver
Jeg skal med det samme ned og købe en flaske rom. Jeg tror det vil smage toplækkert med enten ginger beer eller ginger ale mere lime og godt med is. Jeg vender tilbage når jeg har smagt mig frem.
Spisestuen skriver
Lyder dejligt Lars. Det glæder jeg mig til 🙂
Emilie // Valbylille skriver
Hvor spændende! Jeg har for første gang kastet mig ud i et likørprojekt med rabarber, men nu bliver jeg da helt fristet til også at prøve med rabarber.
Spisestuen skriver
Hej Emilie 🙂
Åh, det lyder også dejligt med rabarber. Det skulle jeg måske også kaste mig over her i løbet af sommeren 🙂
Hilsen Lene