Lækker is med skøn smag 🙂 Idéen til isen er tyvstjålet hos Okkels Is i Silkeborg, der laver virkelig skønne is, og den her smagsvariant er én af dem.
Jeg synes selv, at jeg har ramt den ret godt. Det er i hvert fald blevet en skøn is. Sørg for at bruge modne ferskner. Dem er der mest smag i.
Ingredienser – ca. 1 liter is
½ portion grundopskrift på is – opskrift nederst i indlægget
3 modne ferskner
1 stor appelsin – eller 2 små (mine var ret små)
1 stor gulerod
½ citron
125 g. rørsukker
Skræl gulerod, appelsin og citron.
Skær det hele i små stykker.
Kom gennem juiceren.
Det giver ca. 3 dl. saft, når det kommer gennem slowjuiceren.
Hvis du har en centrifugal-presser, får du en mindre saftmængde og må øge mængden af frugt/gulerod, så du får 3 dl. saft ud af det.
Kom saft og rørsukker i en lille gryde og kog det ind uden låg i ca. 10 minutter.
Du har nu igen ca. 3 dl. saft.
Køl den indkogte saft ned til køleskabskold og rør i det i den køleskabskolde iscreme.
Kør massen på ismaskine.
Grundopskrift på is.
2 hele æg
125 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
3 dl. mælk
2 dl. fløde
Pisk æg og sukker sammen. Ingen grund til at piske det længe, for sukkeret smelter, når den varme mælkeblanding hældes i, og den luft man får pisket i, forsvinder også ved opvarmning.
Varm mælk og fløde op til næsten kogepunkt.
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen under omrøring.
Hæld det hele tilbage i gryden ved medium varme og varm op under omrøring.
Så står man lige så stille og rører i gryden nogle minutter til blandingen tykner. Den må ikke koge. Hvis man bruger termometer, skal den op på ca. 82 grader.
Blandingen hældes gennem en si op i en skål. Den fanger de der små “trevle-ting”, der er i æg, der ikke er pasteuriserede. Læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køler ned til køleskabskold.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.