Jeg elsker ferskner. Eller egentlig er det vel ikke ferskner, men nektariner. Skønne er de i hvert fald. Modne og med masser af smag 🙂
Det må være den nemmeste iscreme. Den skal bare en tur i blenderen og så på ismaskine bagefter. Så er der skøn cremet og lækker is på ingen tid 🙂
Hele pasteuriserede æg kunne jeg ikke finde, så måtte købe hvider og blommer for sig. Giver jo det samme, er bare en smule mere bøvlet 😉
Ingredienser – ca. 1 liter
300 g. ferskner – renset vægt
2½ dl. piskefløde
125 g. sukker
1 pasteuriseret æg
saft af ½ citron
Fersknerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Kommes i blenderen sammen med resten af ingredienserne.
Køres til en ensartet og fin creme.
Fryses ned på ismaskine.
Jeanette Henriksen skriver
Vil så gerne være god til at lave is og den her lyder bare såå lækker..
Kan man godt bruge alm æg eller??
Og er der et smart trick hvis jeg ikke har en ismaskine. 😛
Tænker evt et isbad under en skål?
Knus <3
Spisestuen skriver
Mange tak Jeanette, den er også virkelig lækker 🙂
Du kan godt bruge almindelige æg.
Et smart trick som sådan er der ikke. Jeg har læst mig til, men ikke afprøvet selv, en metode til at lave is uden maskine.
Du tager isen ud af fryseren hver halve time og rører godt i den. Når den har softice konsistens giver du den en tur med elpiskeren, og så får den love at fryse færdig.
Det kan jo ikke skade at prøve det 🙂
God weekend 🙂
Hilsen Lene
Jeanette Henriksen skriver
Det tror jeg jeg er nød til at prøve.. 😀
Tak for tippet.
Knus <3
Mia skriver
hej super side? mange gode Ideer og nemme opskrifter. Kan man lave ferskenisen uden æg? Mvh Mia
Spisestuen skriver
Mange tak Mia 🙂
Smagsmæssigt er der ikke noget i vejen for at lave isen uden æg.
Jeg har kommet æg i for ikke at risikere at ismassen skiller. Det kan den gøre, hvis der er højt syreindhold i.
Jeg synes, du skal prøve, om det går uden, for som sagt er det ikke for smagens skyld, at der er æg i 🙂
Hilsen Lene
Jeanette Henriksen skriver
Jeg har her i dag, kastet mig ud i det, så må vi se hvordan det går.. 😛
Spisestuen skriver
Spændt på at høre, hvordan det går med at fryse ned uden maskine 🙂
Gwænno skriver
Den kan sagtens tåle at røres hver halve time over en 4-5 timer, og så bare stå natten over i fryseren 🙂
Den er lækker til crepes suzette!