Bloggen havde fødselsdag i går, og det koster kage, synes jeg. Det er blevet til en skøn fersken crumble.
Jeg elsker ferskner! Hvis jeg skulle overleve på én fødevare, ville det være ferskner. Hvis jeg måtte vælge to, ville jeg også have kammuslinger 😉
Donut fersknerne, der er blevet almindelige at finde i supermarkederne de sidste år, er super søde og skønne, så dem har jeg brugt. Men brug almindelige ferskner eller nektariner. Lige dem du bedst kan lide. Hvis dine ferskner er lidt hårde og umodne, kan du bage fadet med ferskner drysset med sukker/vaniljesukker i 10 minutter, inden du kommer crumble dejen over, så skal det nok blive godt alligevel.
Jeg har serveret min crumble med en helt nykørt vaniljeis, og det smager skønt. Hvis du ikke lige har tid til at stå og køre isen, inden desserten serveres, så laver du den bare i god tid, og sætter den i køleskabet i ½ time, inden den skal spises.
Jeg har lavet min crumble i en form på 20 cm.
Opskriften på crumble-dejen er i forholdet 1:1 på smør, mel og sukker, så den er nem at gange op – eller ned 😉 Jeg har tilsat mandler, for det smager skønt, men dem kan du undlade. Man kan erstatte rørsukker med brun farin eller almindeligt hvidt sukker.
Ingredienser – 4 personer
650 g. modne ferskner – renset vægt
2 spsk. rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
crumbledej
75 g. hvedemel
75 g. rørsukker
75 g. koldt smør
50 g. mandler
Fersknerne skrælles og befries for sten. Skæres ud i mundrette stykker og lægges i fadet.
Bland de 2 spsk. rørsukker med vaniljesukker og fordel over fersknerne.
Kom alle ingredienser til crumble dejen i en skål og nulr den sammen med fingrene.
Fordel dejen over fersknerne.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter.
Server din crumble lun med en god vaniljeis til.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.