Jeg har spist en del Bounty bars i mine yngre dage 🙂 og den her is med mælkechokolade og kokos rammer smagen ret godt!
Så er det lige før, jeg er 16 år og nyforelsket igen. Det er ren nostalgi <3
Ingredienser – ca. 1 liter is
2 æg
100 g. rørsukker
1 lille dåse kokosmælk (165 ml.)
3 dl. sødmælk
100 g. mælkechokolade
1 dl. kokos
evt. ekstra chokolade og kokos til drys
Pisk æg og sukker sammen. Ingen grund til at piske det længe, for sukkeret smelter alligevel, når den varme mælkeblanding hældes i, og den luft man får pisket i, forsvinder også ved opvarmning.
Varm mælk og kokosmælk op til næsten kogepunkt.
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen under omrøring.
Hæld det hele tilbage i gryden ved medium varme og varm op under omrøring.
Så står man lige så stille og rører i gryden nogle minutter til blandingen tykner. Den må ikke koge. Hvis man bruger termometer, skal den op på ca. 82 grader.
Blandingen hældes gennem en si op i en skål. Den fanger de der små “trevle-ting”, der er i æg, der ikke er pasteuriserede.
Kom den grofthakkede mælkechokolade i den varme creme og rør til chokoladen er opløst.
Rør kokosmel i.
Læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme og køl den ned til køleskabskold.
Fryses ned på ismaskine.
Letten skriver
Kan man lave denne is med mørk chokolade i stedet?
Spisestuen skriver
Det kan du sagtens 🙂
Ann Weiss skriver
Lækker opskrift! Jeg har lige afprøvet min ismaskine for første gang med denne is og den er jo så lækker!
http://byweiss.dk/bountyis/
Spisestuen skriver
Mange tak for henvisning og de søde ord Ann 🙂