Jeg er ved at få brugt det sidste frugt fra i sommer. Jeg har lidt blommer tilbage, og nogen af dem er endt i denne saft. Det er en rigtig sommersaft, der smager skønt med masser af isterninger. Den er kraftig og lækkert. Jeg har blandet den i forholdet 1:5, men her forsøger man sig frem 🙂
Betragt sukkermængden som vejledende. Der er forskel på blommesorter, så start med at komme det halve sukker i. Når saften er siet, smager man på den og kommer evt. mere sukker i. De 300 gram her i opskriften, synes jeg passer helt perfekt til de sveskeblommer, jeg har brugt.
Den kunne også være rigtig fin til drinks med vodka eller blandet med hvidvin 🙂
Hvis man ønsker at opbevare sin saft i længere tid, kan man komme atamon i, eller den kan komme på frost. Jeg kommer størstedelen af saften på frost i ½ l.s bægre.
Ingredienser – ca. 1,25 l. saft
1½ kg. blommer
skal af ½ citron – øko eller ubehandlet
1 vaniljestang
300 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ l. vand
saft af ½ citron
Citronen skrælles med en tyndskræller, så der kommer mindst muligt at det bitre hvide med.
Vaniljestangen flækkes.
Kom blommer, rørsukker, citronskal og vaniljestang i en gryde.
Hæld vand over og varm op.
Kog saften under låg til blommerne koger ud. Det tager ca. ½ time.
Si saften.
Smag til med citronsaft og sukker.
Hæld på rengjorte og skoldede glas.
Lukkes mens de er varme.
Opbevares i køleskab eller kommes på frost.
Holdbarhed på køl er jeg usikker på. Jeg fryser det meste ned 🙂
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.