Jeg har været ved at rydde ud i fryseren. Der var lidt blommer tilbage, så nogen af dem blev brugt til eddiken her.
Den smager rigtig skønt, og skal bruges i sommerens dressinger og marinader.
Jeg har brugt blommerne direkte fra fryseren. Ingen grund til at tø dem op først.
Ingredienser
500 ml. æblecidereddike
500 g. blommer
100 g. rørsukker
Kom blommer og sukker i et stort syltetøjsglas og hæld eddiken over.
Sæt på køl og vend rundt på glasset nogle gange den første dag, så sukkeret opløses. Den skal trække 5-7 døgn. Det må afhænge af blommesort mm. Min trak i ca. 6 døgn. Jeg smagte på den undervejs, og efter 6 døgn synes jeg, at den smagte rigtig godt.
Si den.
Hæld eddiken gennem et tyndt klæde.
Hældes på flaske.
Opbevares på køl.
Lena Nykjær skriver
Hej
Jeg har ret mange brombær i fryseren, kan jeg mon lave brombæreddike?
Spisestuen skriver
Det tror jeg bestemt kunne være lækkert 🙂
Jeg ved ikke, om den skal trække lige så længe, så smag på den undervejs 🙂
Hilsen Lene