Der er ikke mange supper her på bloggen, for suppe er ikke lige det, jeg holder allermest af, men en god aspargessuppe elsker jeg. Kyllingekødboller – eller helt almindelig kødboller – passer rigtig godt til. I dag har vi fået croutoner på, og det kan absolut anbefales. Det er rigtig godt!! 🙂
Jeg ville have brugt en kyllingesuppe, som jeg var overbevist om, befandt sig i fryseren. Det gjorde den ikke, så jeg har brugt en terning grøntsags bouillon. Det kan man sagtens.
Vi har spist rigtig mange asparges den sidste måneds tid. Skønne grønne asparges fra Samsø 🙂 Råvarer i sæson i Danmark smager bare bedst!
Ingredienser – ca. 7½ dl. suppe
500 g. friske grønne asparges
1 løg
1 bouillon terning
½ l. vand
2 dl. fløde
desuden bruges 2 tsk. maizena (kan undlades) og evt. lidt citronsaft til at smage til med
Løget hakkes groft og aspargesene skæres i mindre stykker. Hold hovederne for sig selv. Det nederste træede stykke af aspargesene skal ikke kasseres. Det kan fint bruges i suppen.
Smelt en god klat smør i en gryde og kom løg og aspargesstykker i – gem hovederne.
Vend rundt et par minutter til løgene begynder at blive bløde.
Kom bouillonterning + ½ l. vand på.
Læg låg på og lad suppen simre i 20-30 minutter til aspargesene er møre.
Giv det en god tur med stavblenderen.
Hæld suppen gennem en si.
Den skal hjælpes på vej med en ske.
Kom fløde og aspargeshoveder i den siede suppe og varm den op igen.
Maizena røres ud i en spiseskefuld vand og kommes i, når suppen koger. Koger under omrøring i 1-2 minutter.
Smag til med citronsaft og salt og peber. Så er den klar til servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.