En smoothie med rå rabarber og grape skulle man tro bliver hvinende sur. Det gør den ikke. Den er frisk og lækker, og den smager skønt af rabarber. Rødbedekrystallerne (tørret rødbedesaft) smager ikke jordagtigt af rødbede, men tilfører sødme og en flot farve og de er fyldt med gode næringsstoffer. En spiseske svarer ca. til 90 g. ren rødbedesaft. Krystallerne opløses nemt i væske.
Appelsinen erstatter jeg sommetider med samme mængde frisk ananas. Det smager også skønt.
Hvis du har fulgt med på bloggen, har du nok fundet ud af, at smoothie med rød grape er min foretrukne måde at starte dagen på. Klik evt. på “Smoothie” under “Opskrifter”, så kommer der en del forskellige frem 🙂
Jeg opbevarer grape og appelsin på køl. På den måde får jeg ikke en lunken smoothie 😉
Ingredienser – 1 person (ca. 3 dl.)
1 rød grape
1 stor appelsin
1 dl. rabarber (60 gram) – gerne fra frost
1 spsk. rødbedekrystaller – kan udelades
1 tsk. tørret acai – kan udelades
Skræl grape og appelsin med en skarp kniv, så det hvide fjernes.
Skær fileter af grapefrugten og kom i blenderen. Klem saften af resten af grapefrugten med.
Appelsinen skæres i grove stykker, og kommes i sammen med rabarber, rødbedekrystaller og tørret acai.
Giv det en god tur i blenderen til en ensartet og lækker smoothie.
Server med det samme.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.