Rundstykker?? Runde er de jo ikke… og de er heller ikke vægtløse som bagerens, men jeg har kaldt dem rundstykker alligevel, for de er skønne på morgenbordet.
Dejen laver man dagen før. Den skal på køl i minimum 12 timer (kan stå op til 24 timer i køleskabet). Dejen deles op i stykker om morgenen, der sættes på bageplade og hviler mens ovnen bliver varm. Så bages de, og der er skønt morgenbrød på ingen tid.
De har en skøn sprød skorpe, luftig og fugtig krumme, og så smager de bare godt!
Ingredienser – 12 rundstykker
½ l. koldt vand
10 g. gær
100 g. rugmel
500 g. hvedemel
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Kom alle ingredienser i røremaskinen.
Jeg giver dejen et par minutter med spaden på medium hastighed først.
Så skiftes til dejkrog, og dejen æltes i 20-30 minutter, til den er blank og super elastisk. Det er en våd dej, så kom ikke mere mel i 😉
Kommes i en stor skål, der er smurt med olivenolie. Dæk skålen til med film eller stanniol.
Hæver på køl i 12-24 timer. Min dej stod i 18 timer.
Hældes forsigtigt ud på et meldrysset bord.
Skæres i 12 stykker. Pas på ikke at mase luften ud af dejen.
Lægges på bageplade.
Hæver mens ovnen varmer op til 250 grader.
Bages ved 250 grader almindelig ovn i 15-18 minutter.
Køler af på rist.
Eva skriver
Hej Lene De skal prøves. Kan de stå på en kold terrasse natten over. Mvh Eva
Spisestuen skriver
Hej Eva 🙂
Når der er koldt om natten, kan dejen sagtens stå der 🙂
Hilsen Lene
Anne-Marie skriver
Jeg elsker de her koldthævede deje. Istedet for en skål, smører jeg en stor frysepose med olie. Så er den lige til, at klippe op og fungerer som underlag, mens bollerne skæres ud. Så fylder det ikke ret meget i køleskabet, der er meget lidt håndtering af dejen og der bruges ikke mere mel. Bordet er rent med det samme. Win win.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Åh, det lyder smart Anne-Marie!
Et minimum af rengøring og opvask er jo fantastisk. Det må jeg vist prøve en dag 🙂
Hilsen Lene
elisabeth johannesen skriver
jeg kann best lide kolt hævet
Spisestuen skriver
Det giver også en skøn smag til brød 🙂