Vores fredagskage i dag 🙂 Den gør ikke meget væsen af sig. Enkel og sart er den og uden meget farve, men den smager helt vidunderligt. Skøn syrlig limemousse og sød vaniljesmag fra bunden, og så er den pakket ind i flødeskum.
Vi er i sommerhus og her er ikke samme bagegrej og basisvarer som hjemme, men det skal ikke afholde mig fra at få en god idé til en kage – og gå i køkkenet og bage den ;-). Jeg vil have lidt revet limeskal i næste gang, men de limefrugter, der var i køleskabet her var ikke øko, så dem havde jeg ikke lyst til at bruge skallen fra.
Der er ikke billeder af ingredienser og fremgangsmåde. Jeg laver den igen i næste uge, og så får jeg flere billeder på og noget chokolade og friske jordbær som pynt, men når man har lavet en skøn kage, er det bare svært at vente med at blogge den 😉
Jeg har lavet den skønne roulade igen. Jeg har sat billeder ind af ingredienser og fremgangsmåde. Der er også nye billeder her i toppen. Sommerhusbilledet er her stadig – bare lidt nede i rækken 😉 Synes også det kan være hyggeligt med et billede, der ikke er helt så stramt 😉
Jeg har ændret en smule i opskriften. Der er tilføjet 1 æg til dejen og en smule bagepulver. Det gør dejen helt perfekt, og bunden er smidig og lækker uden en eneste lillebitte sprække, når den rulles.
Og de første nye danske jordbær er landet i på kagen. De smager så skønt! 🙂
Hvis man nu kunne vente med at skære et stykke, til rouladen har sat sig et par timer på køl, får man et meget finere snit end her.
Kameraerne slukkes og fotostykket skal prøvesmages. Så kommer det lige pludselig til at se sådan her ud 🙂
Når den så har sat sig nogle timer, kan man lave sådan et snit. Det er da ren fryd 🙂
Min sommerhus-version. Den smager absolut lige så skønt, som den jeg har lavet i dag 😉
Ingredienser
bund
5 æg
150 g. sukker
100 g. mel
½ tsk. bagepulver
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
limemousse
4 blade husblas
2 æg
100 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
0,75 dl. limesaft
fintrevet skal af 1 lime
3 dl. piskefløde
desuden bruges 2 dl. piskefløde til pynt og 500 g. jordbær
Start med moussen. Den skal have lov til at sætte sig, inden den kommes på bunden.
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Æg, sukker og limeskal piskes godt og længe med elpisker. Omkring 10 minutter.
Husblassen smeltes over vandbad sammen med det halve af limesaften.
Tag gryden fra varmen og kom resten af limesaften i husblasblandingen. Blandingen skulle nu gerne være lun/lunken/lillefingervarm. Hvis den er for kold sættes skålen over vandbad igen.
Hvis den er for varm venter man bare et øjeblik med at fortsætte.
Rør husblas/limesaften i æggeblandingen under omrøring.
Pisk fløden til blødt skum og vend det i.
Sæt moussen på køl til den har sat sig. Hvis man har fulgt anvisningen her i opskriften, tager det ikke lang tid – ca. 1 time.
Så laves bunden.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende. Her er omkring 10 minutter også meget passende.
Melet blandes med bagepulver og vendes i.
Bred dejen ud på en bageplade i hele pladens størrelse.
Bages ved 210 grader almindelig ovn i 6-8 minutter. I min ovn får den præcis 7 minutter.
Vendes ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, lige når den kommer ud af ovnen.
Køler ned til stuetemperatur. Tager kun omkring 15 minutter.
Fordel moussen på bunden. Undlad mousse på de første par centimeter og på de sidste få centimeter. Så er rouladen nemmere at rulle sammen.
Rul rouladen sammen og læg den på køl.
Lad den sætte sig på køl et par timer, inden den drysses med flormelis og pyntes med flødeskum og jordbær.
Server resten af jordbærrene og flødeskummet til.
Bodil Prindsholm skriver
Hej Lene
Tusind tak for din skønne inspiration til alverdens lækkerier.
Skal man ikke dele æggene i denne lime mousse?
Venlige hilsner
Bodil
Spisestuen skriver
Hej Bodil 🙂
Æggene skal ikke deles i denne opskrift, men piskes hele med sukkeret 🙂
Det er dejligt at høre, at du er glad for bloggen 🙂
God søndag til dig.
Hilsen Lene
Kasper Paagi skriver
Kan man godt lave den med hinbær
Eva skriver
HEJ LENE: KUNNE MAN LAVE DENNE SKØNNE ROULADE 2 DG. FØR SERVERING SKAL BRUGE DEN D. 27 DEC. OG SÅ LAVER JEG DEN D 25 DEC. OM AFTENEN ? DU KAN GODT HØRE JEG SKAL LAVE EN DEL D 26 DEC . MVH EVA
Spisestuen skriver
Det synes jeg, godt kan gå 🙂