Så er er der sæson for rabarber igen, og det er den frugt/grøntsag, jeg holder allermest af. Jeg kan ikke ret godt gå forbi et bundt uden at tage det med hjem 😉
I weekenden var vi i sommerhus i Jylland, og på den lokale gård findes de bedste rabarber. Jeg slæbte en del hjem sidste år, og det har jeg også tænkt mig at gøre i år 😉
Vi købte 7 bundter i går – hele lageret – af skønhederne. Det er ikke vin- eller jordbærrabarber, eller andre meget “fine” rabarber (ironi kan forekomme), men helt almindelige rabarber, hvor der er grønne, røde, tynde, tykke, korte, lange, lige og bøjede. De er helt som de skal være, og de smager noget så vidunderligt!
Jeg kom lidt sent i seng så, for i mit hoved skulle de jo bare skylles, skæres, puttes i poser og på frost, og det tager jo ingen tid. Øh jo! lidt tid går der nu med det, men jeg nød at stå der i et stille hus klokken sent og ordne mine små pus.
Det her er et lidt langt indlæg, men tag dig tid til at kigge det hele igennem. Her kommer lækkerhed på lækkerhed 🙂 Billederne er i forskellige formater og i varierende kvalitet. Min kamera-park er udvidet med tiden 😉
Opskrifterne kommer ikke i nogen bestemt orden. Bare med rabarber det hele!
Her er rabarbertærte med vaniljecreme. Sprød linsebund med lækker makronmasse, søde og syrlige rabarber og en skøn vaniljecreme til.
Rabarbertrifli med hjemmelavede makroner og triflicreme.
Rabarbermuffins med marcipan.
Rabarber crumble med vanilleis.
Her er en paleo-venlig kage fra Teen-pigens periode på paleo sidste år. Det er en rabarberkage med lakrids og vaniljeskum. Den er uden hvidt sukker og den er glutenfri.
Rabarberis. Fløjlsblød og lækker.
Rabarbergrød. Helt oldschool og møglækker.
Rabarberboller. Skønne boller med lækker konsistens og mild smag af rabarber.
Farmors kage. En skøn krydret kage med rabarber og nødder på toppen.
Rabarberkompot. Brug det på yoghurt, is, pandekager, chokolademousse, i trifli eller lagkage.
Her er min yndlingsdessert med rabarber. Chokolademousse med rabarberkompot og en klat letpisket flødeskum. Jeg elsker simpelthen rabarber sammen med chokolade. Her fra en hyggelig weekend i sommerhus 🙂
Rabarbersaft. Hvis du holder lidt igen med sukkeret og får en syrligere saft, er den virkelig skøn til mad. Jeg har også et bud på en sukkerfri udgave, der er sødet med stevia – drikkeklar sukkerfri rabarbersaft.
Den skønneste sommersmoothie med rabarber og hindbær.
Rabarbersirup. Skøn alle steder, hvor man ønsker et sødt dryp med rabarbersmag, og den er helt perfekt på friske jordbær.
Her er der dryppet rabarbersirup på pandekager med hindbærskum. Den ser uskyldig ud den ret, men den er voldsomt lækker.
Kanelis med rabarberkompot. Det er en fantastisk kombination.
Rabarber med chokolade og kokos. En skøn og lidt anderledes crumble.
Kardemommeboller med rabarber og marcipan.
Rabarberkage med kokosmarengs.
Hvis du får rabarber pulp tilovers (frugtkød, der er siet fra), så prøv at blande det i din yoghurt. Sådan en rabarberyoghurt er ren forkælelse at starte dagen med.
Letten skriver
Jeg fik også stukket en favnfuld rabarber i hånden i lørdags, så jeg måtte lige lave Farmors kage. Uhm, den blev lækker.
Spisestuen skriver
Det lyder dejligt <3
Trine Lesemann Amstrup skriver
Hooold nu da helt op! Tusind tak for alle de lækre billeder – og ikke mindst opskrifter!
Kærlig hilsen én der også er heeelt vild med rabarber, og også allerede flere gange i år har stået og kokkereret i køkkenet med de herlige skønheder 🙂
Spisestuen skriver
Det var absolut en fornøjelse Trine 🙂
Vi er helt enige! Rabarber kan man ikke kaste for mange roser efter. De er skønne 🙂
Hilsen Lene
Anne-Marie skriver
savle, dryp, dryp. Elsker rabarber og mine i haven blev høstet igår og fik endnu engang en sort spand med hul i toppen over sig. Jeg er spændt på hvor meget jeg kan blive ved med at pace dem. Igår blev det til jordbær-rabarber marmelade, så kan jeg få rabarber infusion, når jeg trænger? og plads i fryseren til næste jordbær generation. Dit indlæg bliver straks gemt og aldrig glemt.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Hej Anne-Marie 🙂
Det er også bare rigtig lækkert med jordbær til rabarber 🙂 Ren sommer!
Og tusind tak for din søde kommentar.
Hilsen Lene
Mette gadeberg skriver
Jeg lavede sidste år til min datters konfirmation følgende kage..Marengs bund. Der på rabarberkompot der er vendt i flødeskum. Der blev spist op..
Spisestuen skriver
Det lyder rigtig lækkert med syrlige rabarber til den søde marengs Mette 🙂
Hilsen Lene
Tina gurmarkl skriver
Hold da op en samling lækre opskrifter. Dem vil jeg prøve af. Jeg har lige hentet årets første rabarberhøst på den gård vi købte sidste sommer og jeg lagde 18 kg. i fryseren forleden, og der er mange flere på vej. Puha…
Men du har overset en virkelig favorit i mit køkken, nemlig en iskold tallerken rabarbersuppe med en kugle god vanilleis i midten omkranset af lidt skårne jordbær i suppen og så et pænt drys af blå birkes ovenpå. Lad jer ikke forskrække af den blå birkes. Det er den, der sætter prikken over i’et.
Men jeg glæder mig til at prøve dine opskrifter. Med min beholdning behøver jeg jo slet ikke at vælge nogen ud, jeg kan lave dem allesammen!
Spisestuen skriver
Skønt med et godt lager af rabarber i fryseren 🙂
Rabarbersuppen er jeg sprunget lidt over. Synes bedre om konsistensen på rabarbergrød 😉 men du har helt ret. Det smager fantastisk med jordbær og is til.
Rigtig god fornøjelse med rabarberne 🙂
Hilsen Lene