Svampede chokolademuffins med hindbærskum på toppen 🙂
Dejen laves på foodprocessor, og tager kun et øjeblik at få bikset sammen. Lavet på mandler, sødet med banan og kokospalmesukker. Kokospalmesukker smager fantastisk – sådan lidt karamelagtigt, og sender ikke blodsukkeret på rutchebanetur. Hvis du ikke har det i skuffen, så kan du bruge Sukrin Gold for en sukkerfri muffin. Man også bruge honning, rørsukker eller helt almindeligt hvidt sukker.
Der er hindbærskum på min muffins. Jeg har lidt hindbær i fryseren fra sidste sommer, plukket i skønne Jylland, så ingen grund til at koge dem først. De er tøet, most lidt og blandet med flødeskum. Det er blevet en super dejlig kage! 🙂
Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på vaniljemuffins uden sukker, mel og gluten.
Ingredienser – 10 muffins
muffins
150 g. mandler
3 spsk. kakao
3 æg
150 g. banan
50 g. blødt smør
50 g. kokospalmesukker
1 tsk. bagepulver
hindbærskum
100 g. hindbær
2 dl. piskefløde
Mandlerne findeles i foodprocessor først.
Tilsæt resten af ingredienserne og kør til en ensartet dej.
Fordel dejen i 10 muffinsforme.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
Køler ned på rist.
Hindbærrene moses med en gaffel.
Fløden piskes til en lidt stiv skum.
Hindbærrene vendes i flødeskummet.
Toppes på de kolde muffins.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.