Store flade og bløde boller med rabarber og marcipan på toppen. Uh altså, det er godt!
Det er en fed og sød gærdej. Den er så lækker at arbejde med. Inden bollerne kommer i ovnen fordeles rabarber og revet marcipan over bollerne.
Lad bollerne køle til de er lune og så må de spises 🙂 og gerne med et drys flormelis… En oplagt ting at komme i madkurven her i løbet af sommeren.
Rabarberne skal være optøet, inden de kommer på bollerne. Læg dem gerne i en sigte, så de kan dryppe af og tryk forsigtigt lidt af væden af dem, når de er tøet.
Ingredienser – 10 boller
dejen
2 dl. lunt vand
25 g. gær
75 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
2 æg
100 g. blødt smør
500 g. hvedemel
2 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
toppen
500 g. rabarber
200 g. marcipan
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt og længe (10 minutter) til den er elastisk og smidig. Det er en blød og klistret dej, og det skal den være.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 stykker. Mine vejer 100 gram stykket 😉 Her et billede af en blød og lækker dej.
Rul hvert stykke til en flad bolle og læg på bageplade.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Fordel rabarber på bollerne og drys med groftrevet marcipan.
Bages ved 210 grader i 10-12 minutter.
Afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.