Cremet og lækker is med skøn smag af kaffe.
Jeg har brugt min grundopskrift på is. Har undladt vaniljen og kommet kaffe i i stedet.
Den er serveret med karamelsovs og grofthakket mørk chokolade. Der er opskrift på karamelsovs nederst i indlægget. Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden på karamelsovsen, så kig forbi Chokolademuffins med jordbærskum og karamelsovs.
Den hører absolut til blandt mine favoritter 🙂
Uden noget på toppen er den nu også skøn 🙂
Ingredienser – ca. 1 liter is
2 æg
125 g. rørsukker
2 dl. piskefløde
3 dl. mælk
1 spsk. instant kaffepulver
Pisk æg og sukker sammen. Ingen grund til at piske det længe, for sukkeret smelter, når den varme mælkeblanding hældes i, og den luft man får pisket i, forsvinder alligevel ved opvarmning.
Kom fløde, mælk og kaffepulver i en gryde og varm op til næsten kogepunkt.
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen under omrøring.
Hæld det hele tilbage i gryden ved medium varme og varm op under omrøring.
Jeg bruger en silikonepalet fra Eva Trio til at røre med. Man skulle tro, den var fremstillet til formålet.
Så står man lige så stille og rører i gryden nogle minutter til blandingen tykner. Den må ikke koge. Hvis man bruger termometer, skal den op på ca. 82 grader.
Blandingen hældes gennem en si op i en skål. Den fanger de der små “trevle-ting”, der er i æg, der ikke er pasteuriserede.
Læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme og køl den ned til køleskabskold.
Køres på ismaskine.
Ingredienser til karamelsovs
100 g. brun farin
100 g. lys sirup
100 g. smør
2 dl. piskefløde
Kom fløde, brun farin, sirup og 50 g. smør i en gryde og kog uden låg i 10 minutter.
Tag gryden fra varmen og rør det sidste smør i.
Lad sovsen køle ned til stuetemperatur.
Rikke skriver
Hej ?
Har du andre forslag til kaffe is? Er desværre ikke ejer af en ismaskine..
Jeg har en god grundopskrift til fryseren, men det ku skisme være lækkert med kaffe smag ?
Spisestuen skriver
Hvis du har en god grundopskrift, så kom 1 spsk. instant kaffe i pr. liter iscreme. Du kan enten med tålmodighed opløse kaffen i den kolde fløde (hvis du bruger det) eller i 1 spsk. kogende vand og så komme det i din iscreme inden den kommer på frost.
Håber du får lavet en god kaffeis. Det smager vidunderligt 🙂
Hilsen Lene
Rikke skriver
Tusind tak, det må lige prøves enten på den ene eller anden måde ?? Rigtig go weekend.