I dag har jeg ikke bagt kage! Det kan faktisk lade sig gøre 😉 Jeg havde masser af spinat i køleskabet, så det har jeg kastet mig over at få brugt i dag.
Der er lavet spinatwraps til fryseren – og en enkelt til min frokost 🙂 Jeg har ganget opskriften med 5, så der gemmer sig 10 æg, 1 pose spinat (250 gram) og 5 tsk. HUSK i blenderen. Det pulveriserer den på et øjeblik. Altså, hvor er pengene bare givet godt ud til min Magimix, der pryder maskinparken i hjørnet på bordet sammen med Hurom 🙂 Gode køkkenmaskiner er altså guld værd!
Hurom har også været på arbejde i dag. Jeg startede dagen med en grøn juice med spinat, bladselleri, lime og ananas. Så dejligt 🙂
Jeg glæder mig hver gang, Hurom laver juice. Både over den beskedne mængde pulp og mængden af skøn juice, jeg får ud af maskinen. Jeg startede med en centrifugal-presser. Den er ikke så dyr som slowjuiceren, og jeg var glad for den, men den her kan altså bare noget andet. Den larmer ikke, den kører stille rundt og kværner meget mere saft ud af alting. Spinat får man ikke så meget ud af i centrifugal-presseren, men det gør man her 🙂
Den skønne grønne juice var min morgenmad i dag, og til frokost var der mere grønt.
En spinatwrap med en rest hakkebøf, kold blomkålsbearnaise og et godt drys karse. Tomater, oliven og bladselleri ved siden af. Hakkebøffen ser lidt pudsig ud. Den er fyldt med løg, revet cheddar og krydderier. Der lander nok en opskrift på det en dag sammen med den kolde blomkålsbearnaise, for det smager altså vildt godt begge dele!
Der er bagt rugbrød med brændt malt. Det giver en skøn farve og smag til rugbrødet. Glæder mig allerede til en skive med ost i aften.
Der er grovboller til Teen’s madpakker. Skønne og bløde boller. Den grove del i dag består af 3 dl. grovvalsede havregryn og 3 dl. fuldkornsspelt.
Vi fylder dem med salat og en rest kød fra aftensmaden.
Der er lavet en skøn granola. I dag er der boghvedeflager, grovvalsede havregryn, kokos, pinjekerner og grofthakkede mandler i. Til sidst er der blandet tørrede blåbær og skønne øko rosiner fra Nøddebazaren i. Alt sammen ristet i lidt ahornsirup. Smager så godt på yoghurt naturel.
Så holder jeg køkkenfri et par timer, inden der skal laves aftensmad. I dag bliver det helt almindelige oldschool frikadeller 🙂
Kathe skriver
Nøj, sikke en flid – og sikke flotte resultater. Jeg er vild med dine wraps – og din Magimix. Jeg har selv en foodprocessor fra Magimix og er også rigtig glad for den. Men den der blender, den ser noget fristende ud 🙂
Kh Kathe
Spisestuen skriver
Mange tak Kathe 🙂
De der wraps er jeg også bare helt pjattet med.
Tror gerne en foodprocessor fra Magimix er rigtig god. Blenderen er i hvert fald noget vild. Lige pludselig kan jeg slet ikke forstå, at jeg har kunnet leve uden. Den gamle skulle hjælpes noget. Køre lidt, skrabe lidt ned, køre lidt, skrabe lidt – noget langsommeligt – og den her suger bare alt ned. Den er så fantastisk.
Hilsen Lene