Svampet og lækker gulerodskage med fløjlsblød flødeostecreme på toppen. Det er bare en hyggelig kage!
Jeg har tyllet flødeostecremen på kagen med en glat tyl. Du kan også bare smøre cremen ud over kagen.
Jeg har grofthakkede pekannødder i dejen. De kan undlades eller erstattes med en anden slags nødder, du godt kan lide.
Ingredienser – 1 kage i en form på 22 x 30 cm.
kagen
2 æg
1½ dl. solsikkeolie eller anden neutral olie
250 g. brun farin
500 g. gulerødder (revet vægt)
75 g. pekannødder
350 g. hvedemel
1 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
flødeostecreme
100 g. stuetempereret smør
150 g. flormelis
200 g. flødeost
1 citron – øko eller ubehandlet
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
Til dejen rives gulerødderne fint og pekannødderne hakkes groft.
Solsikkeolie, æg og brun farin kommes i røreskålen og røres sammen. Det skal kun lige røres et par minutter.
Kom gulerødder og nødder i og rør sammen.
Bland hvedemel med natron, vaniljesukker og kanel og kom det i skålen.
Rør dejen sammen. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Fordel dejen i en form på 22 x 30 cm.
Bag kagen i en 180 grader varm ovn (ved almindelig ovn) i 30-35 minutter.
Lad kagen stå ca. 5 minutter i formen inden den løftes over på en rist og køler af.
Til flødeostecremen røres smør, flormelis, fintrevet citronskal og vaniljekorn godt. Jeg har brugt røremaskinen og den gummibelagte spade i dag. Kør ved medium hastighed i 10 minutter. Hvis du ikke bruger røremaskine, piskes blandingen med elpisker i 10 minutter.
Kom flødeosten i og rør til massen er ensartet. Her skal man ikke røre i længere tid end nødvendigt, for så kan massen blive tynd.
Tyl eller smør cremen på den kolde kage.
Marlene skriver
Bruger du hele pakken med flødeosten?
Det fremgår ikke helt i opskriften ?
Spisestuen skriver
Hej Marlene 🙂
Der skal 200 gram i, og i det mærke jeg har købt, er det hele pakken 🙂
Hilsen Lene
densøde skriver
skal er ikke bagepulver i?
Spisestuen skriver
Nej, det skal der ikke. Der er brugt natron som hævemiddel.
Rikke skriver
Jeg bagte kagen i går, jøsses den er go Kom også citronsaft i ostecremen og det blev den absolut ikke ringere af.. synes ikke der var ret meget smag fra skallen.
Rigtig god søndag
Spisestuen skriver
Mange tak for dejlig feedback Rikke 🙂
Også en skøn dag til dig 🙂
Hilsen Lene
Inger Skov Sørensen skriver
Jeg har bagt kagen i går og har den med på arbejde i dag – den er helt klart en succes 🙂
Stine skriver
Ved du om flødeoste cremen kan fryses ned ? 🙂