1 æg tilbage i køleskabet og en rest marcipan fra jeg lavede kardemommeboller med rabarber og marcipan. Bum bum… fredagskage er blevet til skønne cookies med marcipan og chokolade.
De er blevet lige, som jeg ville have dem. Store og tykke – omkring 7-8 cm. i diameter. Man kan jo lave dem større eller mindre efter temperament.
Cookies med mælk ser og hører man en del om. Her er jeg stået helt af. Jeg skal ikke have mælk til mine cookies. En god kop te eller kaffe – ja tak! 🙂
Ingredienser – 16 styk
100 g. blødt smør
150 g. rørsukker
1 æg
200 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
100 g. chokolade
100 g. marcipan
Smør, rørsukker og æg piskes sammen. Det skal bare være godt blandet, så et par minutter er nok.
Bland mel med bagepulver og kom det i sammen med grofthakket chokolade og revet marcipan.
Rør dejen sammen. Dejskraberen er lidt på afveje. Det er nemmest lige at stikke hånden ned i skålen og samle dejen.
Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde (tænker jeg ligner) og sæt dem på bageplade.
Tryk dem lidt flade med hånden.
Bag dem i en 180 grader varm ovn (ved almindelig ovn) i 15-18 minutter til de er gyldne.
Lad dem står på bagepladen et par minutter, inden de flyttes over og køler af på en rist.
Opbevares i kagedåse.
Marlene skriver
Uhm hvor smager de fantastisk :-). Det var lige før jeg ikke behøvede kagedåsen, for de gik rent ind hos familien :-).
Fik også tid og lyst til at lave dine ostebøffer, heller ikke der var der noget tilbage, virkeligt et godt alternativ til en alm. Bøf.
Hertil fik vi blomlåls bearnaise, der var det dog kun os voksne der synes det var dejligt.
Men alt i alt (som altid) virkelig god inspiration og gode opskrifter. Tak tak 🙂
Spisestuen skriver
Mange tak for dejlig tilbagemelding Marlene 🙂
Jeg bliver så glad, når der er nogen, der godt kan lide opskrifterne.
Hilsen Lene
Gitte Andersen skriver
Har lige bagt disse småkager, har dog ikke smagt dem endnu, da de stadig er brandvarme. Men elsker formen, og tænker på, om du har en opskrift på cookies med chokoladestykker, der er tykke og sprøde.
Tove Jørgensen skriver
Har lige lavet disse småkager. De blev meget gode, selv om jeg brugte fuldkorns boghvedemel, da jeg ikke tåler hvedemel.
Julie skriver
De var fantastiske er glad for de har lagt det ud
Louise Draaby skriver
Opskriften holder stadig!! Hurtig og nem – og de blev dejlig sprøde uden på og bløde indeni. Ærgeligt det er til datterens klasse, ellers var de væk med det samme. Alt for lille portion jeg fik lavet.