Man er altså en glad blogger – og stolt! – når man hiver de skønneste tærtebunde ud af ovnen. Gyldne, sprøde og lækre 🙂 Helt lige bunde og med sider, der ikke er skvattet sammen. Det er jo til at blive helt høj af 😉
Jeg har fået en bund på 20 cm. og 4 små ud af portionen. De 4 små er vores fredagskage i dag, og den store er puttet i fryseren og klar til lækkert fyld en anden dag.
Jeg har været i køkkenet i mange timer i dag. Den her opskrift er 3. forsøg, men så er jeg også fuldt tilfreds, og jeg har et køkken – igen! – der ligner en slagmark.
Det er præcis det her, jeg elsker ved at blogge. At fordybe mig, nørde i køkkenet og glemme alt andet. Jeg har stået der i 7 timer i træk, og har glemt både at spise og drikke. Selv morgenkaffen glemte jeg i dag 😀
Jeg har brugt en ny chokolade i dag. Jeg har fået chokolade fra Cakao.dk og har brugt et par af pladerne i min chokolade ganache. Chokoladen fra Benedict er fin og mild i smagen. Den egner sig også fortrinligt til bare at spise, da den kommer i fine tynde plader. Jeg synes, det er dejligt, at man kan brække et lille stykke af og ikke få et kæmpe stykke i munden.
Jeg har pyntet mine chokoladetærter med ristede hasselnødder og rabarberkompot. Friske hindbær eller jordbær ville også være skønt på tærterne.
Ingredienser
mørdej
250 g. hvedemel
125 g. koldt smør
50 g. flormelis
1 æg
chokolade ganache (til 4 små tærter)
150 g. mørk chokolade
1½ dl. piskefløde
Desuden ristede hasselnødder og rabarberkompot til pynt.
Der bruges tørrede bønner eller kikærter til blindbagning af bundene. Gem endelig både bønnerne og papiret til en anden gang, så har papiret jo den rigtige facon fra start.
Start med mørdejen.
Mel, smør og flormelis kommes i foodprocessoren.
Køres til en grynet masse. Det tager kun et øjeblik.
Kom ægget i og kør i 5-10 sekunder.
Tag massen ud på bordet.
Saml dejen hurtigt. Ikke noget med at ælte, dejen skal bare lige samles.
Dejen lægges på et fad og dækkes med film.
Sættes på køl i ½ time.
Når dejen har været på køl, rulles den ud på et meldrysset bord i en tykkelse på 3-4 mm.
Læg dejen over tærteformen og tryk den forsigtigt ind i buerne.
Kør overskydende dej af med kagerullen.
Den overskydende dej rulles ud igen og stikkes ud i 4 runde stykker, der lægges i de små tærteforme.
Der kommes et stykke bagepapir ned over dejen, der forsigtigt trykkes i facon efter bunden. Fyld den med de tørrede bønner.
Bages i en 200 grader varm ovn (almindelig ovn) i ca. 15 minutter. De små bunde bages et par minutter kortere.
Når man kan håndtere formene, tages tærtebundene ud og afkøler på rist.
Til chokoladeganachen hakkes chokoladen groft.
Fløden varmes op til næsten kogepunkt og hældes over den hakkede chokolade.
Rør til chokoladen er smeltet og massen ensartet.
Hældes i de 4 små tærtebunde.
Sæt bundene på køl ½-1 time, så ganachen kan sætte sig lidt.
Pynt med ristede hakkede hasselnødder og ovnbagte rabarber.
Lise-Lotte skriver
Til sidst skriver du at de er pyntet med ovnbagte rabarber…men opskriften er på rabarberkompot lavet i gryde 😉 Er der ikke forskel på de to måder ?
vh Lise-Lotte
Spisestuen skriver
Hej Lise-Lotte 🙂
Det har du helt ret i. Sommetider laver jeg rabarberkompot i et fad i ovnen i stedet for i en gryde, og det havde jeg gjort den dag. Ingredienser er de samme.
Det er lidt mere skånsomt at lave dem i ovnen. De holder lidt nemmere faconen. Jeg har ikke fremgangsmåde på ovnbagte rabarber på bloggen -endnu 😉
Hvis du vil lave dem i ovn, bruger du samme ingredienser som til rabarberkompot i gryde og giver dem 20-30 minutter ved 180 grader almindelig ovn til de er møre 🙂
Hilsen Lene