Jeg læser ikke med på ret mange blogs, men jeg er for nyligt faldet over Tante sød, og den kan jeg anbefale dig at kigge forbi. Der er så hyggeligt 🙂
Her så jeg de sødeste små lyserøde kager en dag, og dem blev jeg nødt til at prøve at lave. Jeg har dog lavet noget om, for som Tanten også skriver, er toppingen hvinende sød, så jeg har lavet en anden top. Bunden har jeg også lavet lidt om på. Jeg har blandt andet tilføjet finthakkede mandler i dejen. Som topping har jeg lavet en hvid chokolade ganache med hindbær.
Det er stadig en sød lille kage/småkage, men med skøn smag af vanilje og mandler i bunden, og lidt syrlighed fra hindbærrene i toppen. Hvis du elsker hvid chokolade, er det her en kage for dig. Jeg springer over. Kan altså stadig ikke med den hvide chokolade, men det er der andre i familien, der kan 🙂 Og jeg køber altid en god chokolade, så det er ikke fordi chokoladen fejler noget 😉
Jeg må lige tilføje at kagebunden stadig er sprød her dagen efter.
Kig også forbi og se Tante sød’s Vanilla butter cookie bars.
Ingredienser – 16 stk.
bund
50 g. mandler
150 g. hvedemel
150 g. koldt smør
100 g. flormelis
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
topping
150 g. frosne hindbær
200 g. grofthakket hvid chokolade
1 dl. piskefløde
evt. lidt rosa pastafarve
desuden forskelligt krymmel til pynt
Mandlerne findeles i foodprocessor.
Skil vaniljekornene ad med lidt flormelis og kom dem i sammen med resten af ingredienserne.
Kør til dejen er som små krummer. Det tager kun et øjeblik.
Tag dejen ud på bordet og saml den med hænderne. Den skal kun lige samles, ikke æltes.
Bred dejen ud i en form på 20 x 20 cm. beklædt med bagepapir. Brug hænderne og glat efter med en bøjet paletkniv.
Bages ved 200 grader (almindelig ovn) i ca. 18 minutter.
Løft kagen med bagepapir ud på en rist og køl den af.
Til toppingen kommes hindbærrene i en gryde og småkoger et par minutter.
Hæld op i en si og mas saften ud af hindbærrene ned i en lille gryde.
Kom fløde i hindbærsaften og varm blandingen op til knap kogepunkt.
Hæld det over chokoladen, og rør til blandingen er ensartet og fin. Her sker sjove ting. Fra at være sart lyserød, bliver det mere lilla i det. Det er pudsigt, og det vidste jeg ikke, men jeg arbejder heller ikke meget med hvid chokolade.
Jeg kom lidt rosa pastafarve i, så massen blev mere rødlig.
Sæt på køl en halv times tid.
Løft kagen op i formen igen i bagepapiret og hæld ganachen over.
Dæk kagen til og sæt på køl 2-3 timer, så toppen bliver mere fast i det.
Pynt med ønsket krymmel og skær ud i 16 stykker.
Lene Jensen skriver
Kan kagen laves helt færdig og fryses
Spisestuen skriver
Det ville jeg ikke gøre, men du kan lave bunden og fryse den ned, så det kun er toppingen, der skal på.
Hilsen Lene
Susan skriver
Hvor meget saft kommer der ca. ud af 150g hindbær? Jeg vil gør det nemmere ved at tage hindbærsirup.