Vi var til konfirmations-fest i lørdags, og til dessert var der is med marengs. Min ældste datter var sikker på, at det var mokkamarengs. Det var det nu ikke, men så fik jeg lige en god idé.
Samme skønne datter har fødselsdag i næste uge, og jeg har fået lov til at lave hendes fødselsdagskage i år. Noget af pynten bliver disse mokkamarengs, så dagens bagning er et forsøg. Og et vellykket et af slagsen, må jeg lige skynde mig at sige. Skønne søde marengs med en dejlig smag af kaffe, der ikke er for gennemtrængende.
Det kræver en pæn del tålmodighed at lave marengs, for der skal piskes et stykke tid 😉 men nemt er det.
Mange kommer lidt syre i deres marengsdej for at stabilisere den – citronsaft eller eddike. Det er ikke nødvendigt, og jeg synes, smagen bliver bedre uden, men det er vigtigt at sørge for helt rene redskaber, for kommer der fedt i en marengsdej, bliver den tynd, så der må heller ikke komme den mindste smule æggeblomme med hviderne.
Hvis du også er vild med marengs, er der et par andre varianter her på bloggen. Kig forbi skønne Lakridskyskager og Chokolademarengs.
Hvis du ønsker en helt neutral marengs, undlader du bare kaffepulveret.
Ingredienser – ca. 80 styk, der måler 2½-3 cm. i bunden
100 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
2 æggehvider
2 tsk. instant kaffe pulver
Æggehviderne piskes næsten stive med elpisker.
Sukkeret blandes med kaffepulver.
Kom et par skefulde sukker i og pisk massen godt i 3-4 minutter.
Kom resten af sukkeret i med 1 skefuld ad gangen og pisk rigtig godt mellem hver. Det er her jeg har mobilen liggende på bordet og en kop kaffe, for det tager 10-15 minutter i alt at få pisket marengsmassen skinnende og blank.
Kom massen i en sprøjtepose med en glat tyl og sæt tutter på en bageplade. Der bliver to plader. Jeg bager marengs ved almindelig ovn. Den ene plade kan sagtens stå på bordet, mens den anden er i ovnen.
Bages ved 110 grader almindelig ovn i 5 kvarter. Så er de sprøde hele vejen igennem. Hvis du gerne vil have, at de er seje indeni forkortes bagetiden med 15 minutter.
Køler af og opbevares i tætsluttende kagedåse.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.