Hmm… her bliver jeg lidt stum – men ikke på den gode måde. Den dessert kan jeg bare slet ikke med. Det er så beklageligt og virkelig dårlig reklame, kan jeg godt se, men jeg synes simpelthen, at den er skrækkelig. Ikke smagsmæssigt, men konsistensen kan jeg ikke med.
Den blev hentet og prøvesmagt af 5-6 skønne mennesker. De delte den mellem sig og flere tog mere end én gang. De kunne rigtig godt lide den!
Min karamelrand fejler altså ingenting, men det er simpelthen for blødt med blødt på til mig. Jeg havde ellers bestemt mig for, at den ikke skulle på bloggen. Det virker helt forkert, at lægge noget på, som man ikke selv kan spise, men jeg har ladet mig overtale, så den kommer med.
Jeg har flere steder læst, at det skulle være godt at servere vaniljeis til også. Det vil jeg så lade være op til dig, om du synes, ville være lækkert. Jeg synes bare, at det bliver mere blødt…
Ingredienser – 8 personer
250 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
2 dl. vand
5 æg
½ l. piskefløde
3 spsk. rørsukker
desuden bruges 2½ dl. piskefløde til karamelskum, der serveres til.
De 250 g. rørsukker kommes på panden og smeltes.
Hæld ca. det halve af den smeltede sukker i randformen. Pas på, formen bliver meget varm. Kør karamellen lidt rundt i formen.
Hæld vand på resten af den smeltede sukker i panden og kog det sammen under omrøring i nogle minutter. Det bliver en tynd sirup.
Hældes i en skål og køler ned.
Varm fløden op med de 3 spsk. rørsukker.
Pisk æggene sammen og hæld den varme fløde i under omrøring.
Si ægge/flødeblandingen i randformen.
Bages i ovnen i vandbad: Sæt formen i en bradepande og dæk den med stanniol. Hæld 1 kande kogende vand i bradepanden.
Sættes i en 150 grader varm ovn (ved almindelig ovn) i ca. 45 minutter.
Tag stanniolen af og køl karamelranden ned i formen på en rist.
Karamelranden serveres kold og vendes ud på et fad.
Til karamelskum piskes 2½ dl. fløde og karamel-sirup piskes i til sidst. Det hele skal ikke i. Kom lidt i ad gangen til ønsket smag og konsistens.
Yvonne i skriver
Uhmmmmm, elsker karamelrand. Ja enten hader el elsker man den. Hos os er det no go hos ungerne, de kan absolut ikke med den konsistens. Vi får også Vanilla is til. Den skal sørme snart laves. (Min svigerfar bliver så glad)
Spisestuen skriver
Sjovt som man kan have det med noget mad.
Det kom noget bag på mig, at jeg absolut ikke bryder mig om det; men en ting som mange elsker, og har gode minder i, har absolut fortjent at komme på bloggen alligevel 🙂
Berit skriver
Hej.
Tak for de meget lækre opskrifter. ☺️
Nu har jeg søgt på nettet, for at finde en opskrift på karamel is. Alle der kommer frem Remee kondenseret mælk. Jeg vil hører dig, har du prøvet at lave den med hjemmelavet karamel, lig karamelsovsen. ?
Isen er flødeis.
Mvh. Berit.
Spisestuen skriver
Hej Berit 🙂
Jeg har ikke prøvet at lave karamelis, men jeg har en skøn karamelsovs, jeg ynder at servere sammen med vaniljeis. Det smager fantastisk 🙂
Karamelsovsen kan du finde her:
http://spisestuen.dk/2015/05/grundopskrift-paa-is/
Hilsen Lene