Svampet og lækker chokoladebund, luftig chokolademousse, flødeskum og mokkamarengs. Det var min ældste datters fødselsdags-dessert i går 🙂
Her skal man helst have den gode chokolade frem, og brug også gerne en god kakao i bunden. Valrhona er min yndlingschokolade. Jeg har brugt en 64% Manjari i moussen og deres skønne kakao i bunden. Kakaoen er lækker og rund i smagen – uden den mindste bitterhed. Det er ren kærlighed 🙂
Jeg har samlet opskrifter til alle elementer her i indlægget. Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden på de forskellige dele, så kig forbi Mokka marengs, Chokolademousse og Chokoladekage med jordbærmousse. De små mokkamarengs bliver der flere af, end der er brug for på kagen, men de smager skønt, så de skal nok blive spist 🙂
Ingredienser – 1 kage på 26 cm. – 12-16 personer
bund
20 g. kakao
75 g. hvedemel
100 g. rørsukker
½ tsk. natron
100 g. yoghurt
50 g. solsikkeolie – eller anden neutral olie
1 æg
chokolademousse
200 g. Valrhona Manjari 64% – eller anden god mørk chokolade
8 past. æggeblommer
125 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ l. piskefløde
mokkamarengs
100 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
2 æggehvider
2 tsk. instant kaffe pulver
pynt
2½ dl. piskefløde
Start med at lave mokkamarengs.
Æggehviderne piskes næsten stive med elpisker.
Sukkeret blandes med kaffepulver.
Kom et par skefulde sukker i og pisk massen godt i 3-4 minutter.
Kom resten af sukkeret i med 1 skefuld ad gangen og pisk rigtig godt mellem hver. Det er her jeg har mobilen liggende på bordet og en kop kaffe, for det tager 10-15 minutter i alt at få pisket marengsmassen skinnende og blank.
Kom massen i en sprøjtepose med ønsket tyl og sæt tutter på en bageplade. Der bliver to plader. Jeg bager marengs ved almindelig ovn. Den ene plade kan sagtens stå på bordet, mens den anden er i ovnen.
Bages ved 110 grader almindelig ovn i 5 kvarter. Så er de sprøde hele vejen igennem. Hvis du gerne vil have, at de er seje indeni, forkortes bagetiden med ca. 15 minutter.
Køler af og opbevares i tætsluttende kagedåse.
Så laves bunden.
De tørre ingredienser blandes i en skål.
De våde ingredienser blandes i en anden skål.
Rør de to ting sammen. Rør kun lige til dejen er ensartet og fin.
Hældes i en smurt springform på 26 cm.
Bages ved 200 grader i 12-15 minutter.
Køler ned på rist.
Når bunden er kold lægges den på et fad.
Læg ringen fra springformen (eller en bagering) om bunden og læg et stykke kageplast i ringen.
Nu laves chokolademoussen.
Chokoladen smeltes i vandbad. Den skal have stuetemperatur, når den skal bruges.
Æggeblommer piskes hvide og tykke med sukkeret.
Fløden piskes til let skum.
Den smeltede chokolade vendes i æggeblandingen.
Vend flødeskummet i.
Hæld moussen over bunden og glat den fint ud på toppen.
Dæk den godt til og sæt den på køl.
Den sætter sig på 4-5 timer i køleskabet.
Når den skal serveres pyntes den med fløde og mokkamarengs.
Man kan godt pynte med fløde nogle timer inden servering, men de små marengs bliver bløde, hvis de ligger på for længe.
Berit skriver
Hej.. Nu har jeg prøvet en anden kage med olie.. Jeg må tilstå, det er bestemt ikke lige min favorit. Kan jeg ikke erstatte olie med smør, og er det så 50g smeltet smør? På forhånd tak. Berit
Spisestuen skriver
Hej Berit 🙂
Det kan du bestemt og med godt resultat 🙂 Det er 50 g. smeltet smør, der skal i så 🙂
Hilsen Lene
Katrine Laugesen skriver
hvornår skal man lave Julies kage når jeg skal bruge den nytårs aften knus Katrine
Spisestuen skriver
Du kan godt lave den dagen før, og så pynte med flødeskum og marengs ved servering 🙂
Eller du kan lave det hele på dagen 😉
Godt nytår til dig.
Hilsen Lene
Charlotte skriver
Kan man bruge andet end kageplast i en springform.
Det er nemlig ikke noget jeg har i huset 🙂
Spisestuen skriver
Du kan bruge et langt stykke bagepapir, som du folder på langs og lægger i i stedet for.
Hilsen Lene
Eva skriver
Hej Lene : Er lige faldt for din kage Julies kage – uhm , skal have guld b. 27 dec. i år ville gerne lave denne kage , men det er til 40 mennesker , bum bum så hvor mannge kager ? og kan man lave den med moussen og fryse den og pynte til sidst , det var mange spørgsmål .
på forhånd tak. k h Eva.
Spisestuen skriver
Hej Eva.
Der er ikke husblas i moussen, så umiddelbart vil jeg sige, at den ikke kan komme på frys.
Til 40 mennersker ville jeg lave 3 kager.
Hilsen Lene
Rie Størling skriver
Kan man også bare denne flere to dage i forvejen? Og så derefter pynte og servere?