Der florerer en video på nettet med bacon sushi. Fremgangsmåde som til sushi, men med helt andre ingredienser. Krydret hakket oksekød rullet omkring ost og pakket ind i bacon. Familien var på besøg i går, og de elsker alle kød, så det var oplagt at prøve at lave det der.
Hvis man nu gerne vil have alt den lækre ost inde i rullerne, skal man huske at lukke for enderne. Det var jeg ikke opmærksom på, så meget af min cheddar flød ud af rullerne 😀 Det lå som smeltet og bagt ost i baconfedt på pladen, og smagte altså voldsomt godt til kødet, men kønt var det ikke 😉
Jeg blev i første omgang så mopset på mine ruller, så jeg kun lige tog et par enkelte billeder af slutresultatet, og havde besluttet, at de ikke skulle på bloggen. Men krydringen var perfekt, og det smagte super godt med den smeltede ost til, så de fik lov til at komme med alligevel.
Jeg har aldrig lavet sushi, og man kunne argumentere for, at den der store ostebjælke, der skal rulles ind, ikke skal lægges på midten af kødet, men længere ud til kanten… Det kan man jo så gøre, som man har lyst til. For mig er det helt perfekt med ost helt i midten, lige meget kød rundt om og så pakket ind i bacon 🙂
Ingredienser – 6-8 personer
1 kg. hakket oksekød
250 g. revet mozzarella
2 æg – ikke med på billedet
2 tsk. sennepspulver
1 spsk. tørrede chiliflager
2 spsk. mild paprika
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. salt
friskkværnet peber
3 pk. bacon – jeg har stakket rigeligt op på billedet
ca. 200 g. cheddar – eller emmenthaler
barbecue sovs til pensling
Kom kød, revet mozzarella, æg og krydderier i en skål og rør godt sammen. Jeg har rørt det sammen med spaden i røremaskinen.
Cheddar osten skæres i tykke bjælker. Dem fik jeg også lavet lidt rigeligt af 😉
Så er der klar til at blive rullet.
Læg bacon på. Det passer med 1 pakke bacon pr. rulle.
Læg kød på to tredjedele af baconen.
Læg osten på.
Rul sammen.
Lægges på bageplade.
Sættes i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
Tages ud og pensles med barbecue sovs.
Sættes ind 5 minutter igen.
Tages ud og pensles med barbecue sovs – igen.
Sættes ind 5 minutter mere.
Hviler 5 minutter og skæres så i skiver.
Marlene skriver
Ej hvor ser det bare mega lækkert ud,
Det skal helt sikkers prøves.
Godt du afligevel lage det på bloggen :-), det viser også, at vi alle “bare” er mennesker og gudskelov ikke fejlfri.
Tak for en super inspirerende blog
Spisestuen skriver
Mange tak Marlene 🙂
Du har helt ret. Det er vigtigt også at vise, når alt ikke bare går godt.
Det er dejligt at høre, at du er glad for bloggen.
Hilsen Lene
birgit rasmussen skriver
ser mega lækkert ud, det vil jeg prøve
Spisestuen skriver
Mange tak Birgit 🙂 og rigtig god fornøjelse.
Hilsen Lene
Cookin Mum skriver
This look delicious. I like the roll idea, and using a rice roller is wonderful. I will try this soon. I happen to have a side of pork in the freezer, so bacon is bountyful.