Jeg har modtaget “Det søde Italien” fra Nyt Nordisk Forlag.
Det er en skøn bog!
Her er opskrifter på 48 forskellige lækre desserter, som ikke er svære at gøre efter hjemme i køkkenet. Tiramisu i fem forskellige versioner, profiteroller, panforte, pandekager, panettone, diverse typer hjemmelavet is, farverige frugtsalater, cremede kager og syndige chokolademuffins.
Der er til sidst i bogen et rigtig hyggeligt kapitel om den særlige bar- og kaffekultur, hvor hvert tidspunkt på dagen har sin individuelle nydelse. Inklusive digestivoen, den lille skarpe fordøjer efter måltidet, hvad enten man foretrækker Grappa eller Amaro.
Her er masser af inspiration til skønne kager og desserter. Enkle og lækre råvarer sat sammen til de skønneste retter. Det er kunsten – både i madlavning og bagning – at holde det simpelt, så alle råvarer kommer til sin ret, og det forstår man i det italienske køkken.
Kraftigt inspireret af bogen, var vores fredagskage i aftes skiftet ud med en lækker vaniljeis overhældt med en lille kop stærk kaffe. I bogen finder du selvfølgelig opskrift på en skøn is.
elisabeth johannesen skriver
det her er den beste madside jeg har jeg har lavet det hele husets unge forkælest