Jeg brugte en del af dagen i går på at eksperimentere i køkkenet. Det er jo påske lige om lidt, og jeg har en påskekage i hovedet. Til den skal jeg bruge 3 tykke lagkagebunde. De skal være luftige og bløde og alligevel kunne bære noget fyld. Jeg er nået frem til disse, der er lavet af æg, sukker og mel. Intet hævemiddel.
Man pisker æg og sukker op til stor volumen og så vendes melet i. Det fungerer rigtig godt. Bundene bliver fint flade og buler ikke op på midten 🙂
Hvis man ønsker tynde bunde kan opskriften halveres.
Ingredienser – 3 bunde på 26 cm. og ca. 2 cm. tykke
8 æg
400 g. rørsukker – kan erstattes af almindelig sukker
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
250 g. hvedemel
Æg, sukker og kornene af vaniljestangen kommes i en skål.
Piskes hvidt og luftigt. Brug mindst 10 minutter med elpisker på højeste hastighed – også gerne 15 🙂
Melet sies i og dejen vendes sammen.
Fordeles i 3 smurte springforme på 26 cm.
Bages ved 200 grader i 9-10 minutter. Jeg bager én bund ad gangen ved almindelig ovn.
Lad dem køle et par minutter i formen, inden de lægges til afkøling på rist.
Elsebeth skriver
Et ældgammelt, men godt fif – pisk æg og sukker over vandbad.
Simone skriver
Hvor mange gange skal jeg doble opskriften hvis det skal være i en bradepande ? 🙂
Spisestuen skriver
Det kommer an på, om det er hele opskriften. Altså 3 styks bunde i størrelse med bradepanden, for så skal du nok gange med 2½. Det kommer også an på størrelsen af din bradepande, så du må i gang med at regne 😉
Lana skriver
Kan jeg lave hele blandingen, men bage 1 af gangen? For har ikke 3 forme af den samme. Tænker bare om det stadig vil “hæve op” når det ikke bliver bagt med det samme.
Annie skriver
Hej. Jeg har kun en springform. Kan man bage dem tre gange eller det hele i et også skære kagen over?
Spisestuen skriver
Du kan godt bage det hele i en, og så skære over bagefter.
Jeg har ikke prøvet at bage det hele i en form, så bagetiden kender jeg ikke, men stik i kagen undervejs, og når en tandstikker eller tynd strikkepind kommer op uden dej på, er kagen færdig.
Hilsen Lene
karoline skriver
Kan bundene godt bære en masse tyk creme ? Ønsker nemlig en stor flot kage med en masse lækker creme
Camilla skriver
Hvor meget kakao skal jeg tilføje hvis jeg vil lave dem med kakao?