Vores aftensmad i går. En skøn resteret 🙂
Brug den som inspiration til at få brugt lidt af resterne i grøntsagsskuffen. Kyllingen kan skiftes ud med andet kød – eller helt undlades 😉 Jeg havde en rest hvide ris, men det kan sagtens være de brune eller røde – eller en rest kogt korn.
Jeg har lavet retten i wok. Hvis du ikke har sådan en, så lav den i en sauterpande eller stor gryde, men sørg for, at den er godt varm. Jeg har stegt i kokosolie, for det egner sig godt til høje temperaturer.
Retten er lynhurtig at lave, når du først begynder at stege, så sørg for at det hele er skåret og klart, inden du går i gang 🙂 Jeg steger ikke grøntsagerne så længe, for jeg kan godt lide, at de har bid.
Ingredienser – 2 personer
250 g. kogte og kolde hvide ris
½ peberfrugt
1 stilk bladselleri
1 stor gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
3 æg
1 stykke stegt kyllingebryst
2 spsk. kokosolie
2-3 spsk. soja
2-3 dråber sesamolie
1 tsk. tørrede chiliflager
Skær kylling og grøntsager ud i små stykker og pisk æggene let sammen.
Varm en wok godt op med et par skefulde kokosolie.
Kom gulerødderne i først og steg et par minutter, mens der røres rundt.
Kom løg og hvidløg på og steg til de er bløde.
Kom tørret chili, peberfrugt og bladselleri på og steg 1 minut.
Kom æg på og rør godt rundt til æggene lige har sat sig.
Kom ris på og rør godt rundt.
Kom kylling på og varm det hele godt igennem.
Smag til med soja og sesamolie.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.