Brugt til at smøre fødselsdagslagkagen op med og til pynten. Skøn smag af appelsin og vanilje 🙂
Jeg havde leget lidt med tanken om at farve cremen orange, men ombestemte mig, for den har et fint orange skær.
Det er en lidt stor portion, men det var også en stor kage 🙂
Ingredienser
500 g. stuetempereret smør
500 g. flormelis
2 æggeblommer
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
revet skal af 1½ øko appelsin
4 spsk. appelsinsaft
Smørret skal have stået ved stuetemperatur i mindst 4-5 timer. Jeg tager mit ud om aftenen, og lader det stå på køkkenbordet.
Smørret piskes med elpisker 3-4 minutter.
Kom resten af ingredienserne i og pisk cremen i ca. 10 minutter.
Konsistensen kan reguleres med appelsinsaft (hvis for fast) og flormelis (hvis for tynd).
Smøres på kagen med en palet eller spartel.
Kommes i en sprøjtepose og tylles på.
Jeg har brugt denne tyl til blomsterne: (Der står 14 mm. på den)
susanne skriver
Hold nu op, den er imponerende flot:-)
Spisestuen skriver
Mange tak Susanne 🙂