Lækkert brød til sandwich – eller bare til at spise med pålæg, ost eller hvad man godt kan lide på sit brød 🙂
Teen var lige hurtigt hjemme og hente noget, og hun fik lyst til en toast, da hun så brødet. Det får hun, når hun kommer fra skole. Det er det perfekt til. Så skæres toppen bare af.
Brødet holder sig fint fugtigt et par dage. Jeg bagte det i går, og har brugt det til laksesandwich i dag 🙂
Ingredienser – 1 brød
25 g. gær
2½ dl. lunt vand
100 g. yoghurt naturel
1 æg
50 g. blødt smør
200 g. fuldkornsspeltmel
300 g. hvedemel
1 tsk. salt
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Vand, yoghurt og gær først.
Æltes godt og længe (10-15 minutter) til en elastisk og blød dej.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Hældes ud på bordet og formes til et franskbrød, der lægges i en stor brødform. Jeg bruger min rugbrødsform på 3 liter.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Pensles med vand og bages ved 210 grader i ca. 35 minutter.
Tages ud af formen og afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.