Tykke vaniljebunde lagt sammen med appelsinfromage. Smøres op med skildpaddecreme. Det kan kun være godt! 🙂
Der er lavet test-kage, og den er smurt op med chokolade-whisky ganache. Test-kage, fordi jeg skulle afprøve både bund og appelsinfromage. Den “rigtige” kage skal smøres op med skildpaddecreme, men pynt på toppen er den samme.
Billeder her i toppen er af test-kagen. Den “rigtige” kage er ikke smurt op og pyntet. Den er sat i fryseren. Så kan jeg nemlig holde lidt fri i næste uge. Kagen skal bare ud i god tid og tø i køleskabet, og så smøres den op med skildpaddecreme og pyntes, den dag vi skal have den.
Jeg ville faktisk have haft 3 bunde i min kage, men her blev jeg fældet af højden mellem hylderne i fryseren. Min kage ville simpelthen ikke kunne være der 😀 Mængden af appelsinfromage har jeg tilpasset, så det passer med et enkelt godt tykt lag. Hvis kagen laves med 3 bunde, synes jeg, at mængden af fromage skal ganges med 1,5 sådan ca.
Billeder af den færdige “rigtige” kage sættes ind i indlægget, når den laves færdig til påske 🙂
Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåde på bundene, så kig forbi Tykke lagkagebunde. Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåde på appelsinfromage, så kig forbi Appelsinfromage. Ingredienser her er en smule anderledes, men fremgangsmåde er præcis den samme.
Kagen klarede fint en tur på frost. Tøede i køleskab i 1 døgn og blev så smurt op med skildpaddecreme og pyntet et par timer før, vi skulle have den. Billeder af den “rigtige” kage er kommet på her i toppen af indlægget.
Her er “testkagen” med overtræk af chokolade-whisky ganache. Også en super lækker kage 🙂
Ingredienser
bunde – 3 styk
8 æg
400 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
250 g. hvedemel
appelsinfromage
4 blade husblas
75 g. rørsukker
2 æg
revet skal af 1 appelsin – ubehandlet eller øko
1 dl. appelsinsaft
2½ dl. piskefløde
chokolade-whisky ganache (til testkage 20 cm. i diameter og 2 bunde)
200 g. mørk chokolade 70%
2 dl. piskefløde
3 spsk. god whisky
skildpaddecreme
250 g. skildpadder
4 dl. piskefløde
pynt
lidt grofthakkede usaltede pistacienødder
1 pk. orange grene
1 pose påskeæg (jeg har brugt 1 pose med 150 gram)
Chokolade-whisky ganache
Fløde og whisky varmes op til næsten kogepunkt.
Hældes over den grofthakkede chokolade.
Rør til chokoladen er smeltet.
Lad den køle ned, til den begynder at tykne.
Smøres på kagen.
Skildpaddecreme skal laves i god tid. Skildpadder og fløde smeltes sammen og skal stå på køl 1 døgn, inden det piskes op til en creme.
Fløden varmes op til næsten kogepunkt.
Gryden tages fra varmen og skildpadderne kommes i.
Lad dem ligge et par minutter og rør dem så ud i den varme fløde. Nemmest med piskeris.
Hældes i en skål og dækkes med film helt ned på massen og køles ned.
Sættes i køleskabet i 1 døgn.
Bunde
Æg, sukker og kornene af vaniljestangen kommes i en skål.
Piskes hvidt og luftigt. Brug mindst 10 minutter med elpisker på højeste hastighed – også gerne 15
Melet sies i og dejen vendes sammen.
Fordeles i 3 smurte springforme på 26 cm.
Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter. Jeg bager én bund ad gangen ved almindelig ovn.
Lad dem køle et par minutter i formen, inden de lægges til afkøling på rist.
Appelsinfromage
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Sukker og æg piskes hvidt og skummende – gerne omkring 10 minutter.
Appelsinsaft og appelsinskal varmes op i en gryde.
Når saften er godt varm – behøver ikke koge – tages gryden fra varmen, og den udblødte husblas røres i.
Kom blandingen op i en skål, og lad den køle ned til lillefingervarm.
Husblasblandingen hældes i æggeblandingen i en tynd stråle under omrøring.
Æggemassen skal begynde at sætte sig, inden man fortsætter. Sæt evt. blandingen i køleskabet lidt.
Fløden piskes til blødt skum.
Når æggemassen begynder at sætte sig, vendes flødeskummet i.
Massen er klar til at blive hældt over bunden.
Kagen bygges op
Læg en bund på et fad.
Læg ringen fra en springform om kagen og læg et stykke kageplast i ringen.
Hæld fromagen over bunden.
Læg den anden bund over.
Dæk godt til og sæt på køl.
Fromagen sætter sig på 4-5 timer.
Skildpaddecremen piskes op med elpisker.
Kagen smøres op med skildpaddecremen.
Pynt kommes på toppen.
Jeanette Henriksen skriver
Guf den ser lækker ud.. kunne godt lige spise et stk. 😛
Lea skriver
Kan kagen laves helt færdig dagen før og bare stå i køleskab eller er det bedre først at smøre den op lige inden den skal spises?
Spisestuen skriver
Du kan godt lave den helt færdig dagen før, den skal spises 🙂
Elena Kristensen skriver
Hej jeg laver kagen med tre bunde, er det så skildpaddecremen eller ganachen der skal smøres på en af bundene?
Spisestuen skriver
Hej Elena 🙂
Som jeg laver den, er det meningen, at kagen lægges sammen med appelsinfromagen og så smøres den op enten med skildpaddecreme eller ganache 🙂
Hvis du laver den med 3 bunde, tænker jeg, at du skal gange opskriften på appelsinfromage med 1½.
God fornøjelse med den 🙂
Hilsen Lene
Elena Kristensen skriver
Nåhh okay tak for svar, nu har jeg godt nok samlet den med et lag skildpaddecreme i mellem to af bundene men det skal nok blive godt. Det billede du har af påakekagen er godt nok den fineste jeg længe har set
Spisestuen skriver
Det skal nok blive en lækker kage, du får ud af det 🙂
Og mange tak 🙂
Sara skriver
Hej….
Jeg skal til at bage denne lækre påskekage, men er i tvivl og jeg skal følge opskriften hele vejen igennem når der nu står at der er 3 bunde, men du siger at når der er 3 bunde så skal man gange appelsinformagen med 1,5. mit spørgsmål går bare på om jeg skal fordoble eller ej?
Kh Sara
Spisestuen skriver
Hvis du laver den med 3 bunde, synes jeg du skal gange opskriften på appelsinfromage med 1,5 🙂
Held og lykke med kagen.
Hilsen Lene
Malene Pedersen skriver
Hej..
Det kan godt være, at det er mig der er dum, men hvorfor skal man gange opskriften på appelsinfromage med 1½, hvis man laver 3 bunde. Det er vel sådan opskriften er?? 🙂
Hilsen Malene
Vibeke Selling skriver
Nu nærmer påsken sig, og jeg vil lave den lækre kage. Jeg vil lige hører om du puttede den i fryseren efter at den har været i køleskabet .
Spisestuen skriver
Jeg satte den direkte i fryseren 🙂
Lykke skriver
Hvor længe mon den kan stå på frost? Og hvor længe kan den holde sig i køleskabet
Spisestuen skriver
Den burde have det fint på frost i en måneds tid 🙂
Da der er rå æg i fromagen, bør den spises indenfor 2-3 dage efter den er lavet 🙂 – eller taget ud fra frost, hvis du satte den på frys med det samme.
Hilsen Lene
Susanne skriver
Hej Lene.
Kan jeg fryse kagen, når den ér lagt sammen med fromage ? Kan man evt istedet lave mussé, og fryse dét ? På forhånd tak, og rigtig god påske
Hilsen Susanne
Jannie skriver
Burde man ikke bruge pasteuriseret æg til fromagen ?