Jeg bagte ciabatta i går. Det smager skønt ristet med oliventapenade på toppen. Brug det som en snack, en hapser til forret, eller bare fordi det smager skønt 🙂
Ellers er tapenaden skøn som spread i en sandwich, til grønsager – både rå og ovnbagte – eller som fyld i små snegle til kuvertbrød.
Jeg har brugt Kalamata oliven med sten. De smager skønt, men brug de oliven, du godt kan lide. De sorte, man kan købe udstenede, er mildere i smagen.
Ingredienser
1 glas oliven (udstenet vægt ca. 150 gram)
2 spsk. kapers
½ fed hvidløg
fintrevet citronskal af 1/4 citron – ubehandlet eller øko
1 spsk. god olivenolie
smages til med salt og friskkværnet peber
Befri olivenerne for sten og kom dem i en skål sammen med de andre ingredienser.
Giv det en tur med stavblenderen – eller kom det i foodprocessor/blender.
Smag til med salt og peber.
Opbevares på køl.
Holdbarhed er ikke testet, men jeg ville gemme det 1 uge på køl.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.