Skønne bunde til en lagkage eller brug dem til at lægge en frugtmousse eller fromage på.
I dag var de i min fødselsdagslagkage. Da jeg lavede testkage i sidste uge, kom der jordbærmousse på sådan en bund, og det smager vildt godt med flødeskum på toppen og et drys revet chokolade.
De er blevet lige tykke nok, så jeg har reguleret opskriften en smule ned 😉
Oprindeligt havde jeg bagepulver i mine bunde. Det er nu udeladt i opskriften. Det behøves ikke og bundene bliver bedre uden.
Ingredienser – 3 bunde på 26 cm.
5 æg
250 g. rørsukker
175 g. hvedemel
125 g. mandler
2 tsk. vaniljesukker
Æg og sukker piskes hvidt og skummende – brug 8-10 minutter på det.
Mandlerne findeles i foodprocessor.
Bland mandler med mel og vaniljesukker.
Vend melblandingen i æggene.
Fordel dejen i 3 springforme på 26 cm.
Bages ved 200 grader (almindelig ovn) i ca. 8 minutter.
Vendes ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og køler af.
Jeanette Henriksen skriver
Jeg har aldrig prøvet at lave bunde selv og heller ikke prøver at lave sådan en fin kage selv. Kunne da godt være man skulle kaste sig ud i det en dag.
Men 3 bunde, hvad gør man hvis man kun har en spring form 😛
Kan det laves af flere omgange eller?
Spisestuen skriver
Hej Jeanette 🙂
Det er bare at springe ud i det, og tage én ting ad gangen, så skal det nok gå 🙂
Hvis du kun har 1 form, så må du bage af flere omgange. Det går nok. Det er jo ikke længe dejen kommer til at stå, for bagetiden er jo ret kort 🙂
Pøj pøj med det, hvis du giver dig i kast med den 🙂
Hilsen Lene
Jeanette Henriksen skriver
Før ellers siden er jeg jo nød til at gi mig i kast med det.
Jeg synes selv jeg er ret god til at bage, så mon ikke sådan en kage også kan lykkedes for mig 😀
Skal nok bare lige ha fundet en anledning til det. Kan jo ikke spise sådan en alene.
Knus <3
Spisestuen skriver
Fnis… Du kan sikkert finde nogen, der gerne vil hjælpe dig. Det er ikke så svært – er min erfaring 😉
God dag til dig <3
Sisse skriver
Jeg er i gang med mandelbunde lige nu. Skal kage først køle af før man vender dem ud af formen? De vil ikke rigtig slippe og en af bundene gik i stykker 🙁 jeg gav formen lidt smør før dejen kom i
Spisestuen skriver
Jeg vender dem bare ud varme… Så ved ikke lige, hvorfor de hænger i. Jeg bruger bagepapir, måske det gør en forskel?
Ellers lad dem køle lidt først, så slipper de nok 🙂
Sisse skriver
Hehe tror bare lige jeg prøver med bagepapir 🙂
Lotte skriver
Er i gang med dem lige nu 🙂 er det normalt at de har en flydende masse når den skal ud af ovnen?
Spisestuen skriver
Nej, det skal de ikke have. Så er de ikke bagt nok 🙂
Henriette Marie Levin Hansen skriver
Hej Lene. 🙂 Jeg har tidligere benyttet mig af denne opskrift med stor succes og da jeg snart skal i gang igen med at lave en stor festkage til en fødselar, som elsker chokolade, vil jeg høre dig til, om det er muligt at tilføje kakaopulver til opskriften (Valhrona)?
Desuden vil jeg høre dig til, hvor tykke dine bunde er, når du fx. ligger dem sammen med mousse og creme?
På forhånd tak.
De bedste hilsner fra Henriette
Spisestuen skriver
Hej Henriette 🙂
Jeg mener at kunne huske, at bundene er ca. 2 cm. tykke, når de lægges sammen.
Man kan sagtens tilføje kakaopulver, og dejligt at du vælger en god en 🙂 Lige efter mit hjerte <3
Erstat en del af hvedemelet med kakao fremfor at tilføje. Omkring 30 gram tænker jeg.
Hilsen Lene
Roxana skriver
skal man ikke bruge bagepulver?
Spisestuen skriver
Nej, ikke i denne opskrift 🙂
Britt lindberg skriver
Hejsa… Hvis jeg vil lægge en mousse ovenpå som de øverste billede viser. Kan jeg lave kagen dagen før ? Tak for en virkelig god og inspirerede side
Spisestuen skriver
Velbekomme 🙂 og du kan sagtens lave den dagen før 🙂
Anne-Sofie skriver
Hej Lene
Jeg tænker at bage disse lækre mandelbunde med daim creme til min datters barnedåb. Og så vil jeg tilføje farve til bundene så de bliver ekstra festlige når man skærer et stykke
Jeg ville dog gerne være lidt på forkant med de forberedelse jeg kan, så jeg tænkte om man kunne bage bundene og fryse dem ned? Eller er det bedst at de er friskbagte?
Og hvad smørrer du kagen op med?
Mvh Anne-Sofie
Spisestuen skriver
Bundene egner sig fint til at fryse ned, så du kan sagtens være i god tid.
Kagen ville jeg smøre op med smørcreme. Jeg har en skøn en med appelsin:
http://spisestuen.dk/2015/03/smoercreme-med-appelsin-og-vanilje/
Og en helt almindelig smørcreme finder du her:
http://spisestuen.dk/2015/08/elsa-kage-med-sukkerprint/
Hilsen Lene
Jette Henningsen skriver
Hej Lene. Kan man bruge almindelig sukker .?
Kitt skriver
Hej Lene.
Da min søn bliver 3 år her d 26/9
Vil jeg lave den her kage, men tænkte på om man kan lave den i en firkantet from istedet for en rund?
Mvh Kitt
Spisestuen skriver
Det kan den sagtens.
Tillykke med den lille fyr 🙂
Hilsen Lene
Christine skriver
De ser godt nok lækre ud.
Kan de bages “samlet” og skæres ud bagefter, som når man bager lagkagebunde?
Mvh. Christine
Spisestuen skriver
Det kan du sagtens 🙂
Jeg er bare en kegle til at skære bunde ud, så jeg bager helst i flere forme 😉
Hilsen Lene
Christine skriver
Fantastisk! Det vil jeg så prøve. Har du nogen idé om hvor længe de skal bage så? For jeg tænker at 8 minutter er lige i overkanten, hvis al dejen er i samme form.
Mvh. Christine
Spisestuen skriver
Jeg har ikke prøvet det, så jeg ved det faktisk ikke. Prøv at stikke i kagen efter ca. 25 minutter med en tynd strikkepind eller lignende. Den er færdig, når der ikke hænger dej ved.
Hilsen Lene
Lone skriver
Kan man bruge mandelmel og hvis ja, er det så samme mængde
Christina skriver
Hejsa, Jeg har lige lavet denne bund dej og fordelt dejen i 3 x 26 cm sprigforme.
1. jeg følte på ingen måder der var nok dej til at fylde 3 store 26 cm springforme ud
2. jeg gav dem 8 min, men de er kun 1 cm høje og har slet slet ikke den flotte højde som på billedet.
3. hvad er gået galt og hvad kan jeg gøre?
HÅBER VIRKELIG PÅ HJÆLP
Helene skriver
Jeg har lige lavet bundene og har præcis samme udfordring som du skriver. Der er ikke nok dej til 3 bunde i str 26.
Anna skriver
PAS PÅ MED AT LAVE DENNE KAGE, det bliver en bestilling… står i dette øjeblik og bager den for 3.gange inden for 4 mdr. og kun den ene af dem var til min egen fødselsdag… SUPER GOD
Linette skriver
Rigtig lækker kagebund 🙂 Jeg farvede den grøn da sønnen ønskede sig en Hulk kage, og det fungerede rigtig godt. Helt sikkert ikke sidste gang jeg har brugt denne opskrift.
Anya skriver
Hejsa.
Tak for en fantastisk blog. Hvis jeg nu skal lave kagen i en firkantet form på 28×39 cm og den skal være ca 6 cm høj (til 3 bunde af 2 cm) hvor meget tror du så jeg skal lave? Dobbeltportion eller mere? Skal bruge det til en barnedåb i pinsen 🙂