Svampede muffins med mild kakao- og kaffesmag, flødetopping med whisky og et dryp kaffesirup… Det er fredagskagen hos os i dag 🙂
Rent smagsmæssigt fejler det intet, men jeg sidder her med moralske tømmermænd og whiskysmag i munden – føj altså! Måtte jo smage både på topping og færdig kage. Smagen af spiritus kan jeg ikke holde ud i min mund. Jeg kogte whiskyen først, så alkoholen er fordampet, men smagen er der jo… og det bringer ikke gode minder frem, så jeg lader andre i familien om at nyde kagerne i dag 🙂 og da resten af familien er begejstrede for irsk kaffe, er jeg er sikker på, at kagerne falder i god jord 🙂
Ingredienser – 14 styk
muffins
2 æg
75 g. solsikkeolie – eller anden neutral olie
200 g. yoghurt
25 g. kakao
2 spsk. instant kaffe pulver
200 g. hvedemel
250 g. brun farin
1 tsk. natron
kaffesirup
1 dl. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
1 dl. vand
1½ tsk. instant kaffe pulver
whisky skum
3 dl. piskefløde
3 spsk. Whisky
2 spsk. flormelis
Start med kaffesiruppen. Den skal være kold ved servering.
Vand, sukker og kaffepulver kommes i en gryde og bringes i kog.
Koger uden låg og under jævnlig omrøring i 5-10 minutter.
Når det tykner (bliver også lidt tykkere, når den bliver kold) er det færdigt og hældes på glas.
Til muffins blandes de våde ingredienser i en skål. Her skal kaffepulveret i. Det opløses fint efter omrøring et par minutter.
De tørre ingredienser blandes i en skål.
De tørre ingredienser hældes sammen med de våde.
Røres til dejen er ensartet og fin og ikke længere.
Fordeles i 14 muffinsforme.
Bages ved 175 grader i 20-25 minutter.
Afkøler på rist.
Til whisky skummet piskes fløden halvstiv.
Flormelis og whisky kommes i og den piskes færdig.
Fordel whisky skummet på de kolde muffins, og dryp med lidt kaffesirup.
Server resten af whisky skummet ved siden af sammen med ekstra kaffesirup.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.