Skønt fyld til en lagkage 🙂 Daim chokolade og fløde – intet andet! Daim kan fint erstattes af Toblerone, eller en anden chokolade, man godt kan lide 🙂
Her i min fødselsdagslagkage. Kagen blev smurt op bagefter 😉
Ingredienser
½ l. piskefløde
300 g. Daim chokolade
Skær Daim i små stykker.
Fløden varmes op til næsten kogende.
Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til det hele er opløst.
Hældes i en skål, og der lægges film helt ned på chokolademassen.
Køler ned og sættes på køl i 1 døgn.
Piskes op med elpisker til en blød og lækker creme. På billedet her ser den noget fast ud, men det er den ikke. Den er fin og glat.
Christina skriver
Har du opskrift på bunden
Spisestuen skriver
Det er dem her:
http://spisestuen.dk/2015/03/mandelbunde-tykke/
Ida Jacobsen skriver
sker der noget ved at lade chokolademassen stå på køl i længere tid? 🙂
Spisestuen skriver
Det kommer an på, hvad du mener med længere tid 😉 men hvis du bruger frisk fløde, skulle der ikke ske noget ved at det står et par dage længere 🙂
Betina Madsen skriver
Min masse er noget tynd(været på køl nu i 9 timer). Skal den være så tynd? Pisken du den op med fløde?
Betina skriver
Ups sovet i timen skrevet kommentar til en forkert opskrift. Se bort fra ovenstående
Za skriver
Hej hvordan vil du dele opskiften til en portion, hvis man ikke har tre springforme?
Spisestuen skriver
Hvis du vil lave én bund, deler du alle ingredienser med 3 😉
Hvis du vil lave 3 bunde, kan du bage hele portionen i én springform, og dele den i 3 bunde, når den er bagt. Bagetiden er noget længere, men stik i kagen med en tynd strikkepind eller lignende, og når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
Hilsen Lene
Rikke skriver
Hej
Hvad er det for en lyserød mousse du også har i kagen? 🙂
Louise skriver
Har du en opskrift på den lyserøde creme?
Maria skriver
Hvad gør du for den ikke skiller? 🙂
Elisabeth skriver
Hej. Min virker meget flydende.
Bliver den stiv i køleskabet?
Elvira skriver
Hvilken diameter har kagen?
Cecilie skriver
Hej. Sker der noget ved moussen ikke kommer på køl i 1 døgn?
Maia skriver
Ja, det vil blive flydende/smattet. Den skal helst på køl. Det kan klare at stå ude i 1 time måske 2, men så heller ikke mere. Det er jo en creme lavet af fløde.
Tænk på det som “ren fløde” det ville du jo heller ikke lade stå på køkkenbordet natten over