Jeg har modtaget “Brød og kager” af Trine Hahnemann fra Politikens Forlag.
Trine deler ud af sine allerbedste opskrifter på brød og kager – og der er masser af opskrifter, så det er bare at gå i gang. Super inspirerende bog, hvor man kommer vidt omkring. Specielt er jeg vild med afsnittet med rugbrød. Det skal jeg have kigget nærmere på.
Opskrifterne er nemme at gå til. Her er intet indviklet og besværligt bagværk. Alle kan være med. Wienerbrød, som man ellers kan være lidt nervøs for at give sig i kast med, er fint beskrevet og illustreret, så det må jeg nok også prøve en dag 😉
I første omgang har jeg kastet mig over rugbrødslagkagen i bogen, og jeg har fået lov af forlaget til at gengive opskriften. Ordene er Trine’s. Billederne er mine egne.
Jeg har fulgt Trine’s opskrift, men jeg har brugt lidt mere fløde til kagen 🙂 Det er en dejlig kage, der hurtigt forsvandt i går eftermiddags. Noget af den blev delt med min ældste datter til en kop kaffe. Det var helt rigtigt og mega hyggeligt at sidde der til middag og spise rugbrødslagkage med sin – efterhånden – meget gravide datter 🙂
Til 8-10 personer
Lagkagebunde
smør til formen
150 g. tørt rugbrød
150 g. hasselnødder
6 æg delt i blommer og hvider
200 g. farin
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakaopulver
Fyld og pynt
2 dl. piskefløde
6 spsk. ribsgelé eller solbærsyltetøj
50 g. god mørk chokolade – mindst 60% kakao – finthakket
Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
Beklæd bundene i 2 springforme på 24 cm. med bagepapir, og smør dem let.
Smuldr rugbrødet. Hak hasselnødderne fint i en foodprocessor.
Pisk æggeblommer og farin med en elpisker, til det er blevet lysere og luftigt.
Bland rugbrødskrummer, hasselnødder, bagepulver og kakao i en anden skål, og vend det i æggeblandingen.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Hæld dejen i de 2 springforme, eller halvdelen af dejen i 1 springform, og bag i 12 minutter.
Lad bundene køle af på en bagerist.
Læg den mindst pæne bund på et kagefad.
Pisk fløden stiv, og spred halvdelen af den ud over bunden.
Fordel geléen eller syltetøjet ovenpå.
Spred den resterende flødeskum ud på den anden lagkagebund, og læg den forsigtig oven på den underste.
Drys chokolade på toppen og server.
Bogen er sponseret af Politikens Forlag. Min mening om bogen er helt min egen 🙂
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.