Vores fredagskage i dag er irsk kaffe muffins, og det egner sig ikke til børnene i familien 😉 så jeg har også lavet bananmuffins med chokoladeganache og et drys ristede hasselnødder. Det er ikke nogen ringe sammensætning 🙂
Billeder til fremgangsmåde er hapset fra indlægget Bananmuffins med chokolade-karamel top. Ingredienslisten er den samme, bortset fra, at jeg ikke har kommet ingefær i mine muffins i dag.
Jeg har brugt dampede Piemonte hasselnødder til pynt. Hvis du ikke har dem, så rist nogle almindelige hasselnødder i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter og nulr skallen af dem bagefter. Det smager også skønt.
Ingredienser – 15 muffins
2 æg
75 g. olie – en smagsløs
200 g. yoghurt
200 g. rørsukker
225 g. hvedemel
1½ tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
250 g. banan
desuden bruges til chokoladeganache:
100 g. mørk chokolade
1 dl. piskefløde
1 spsk. smør
grofthakkede hasselnødder til pynt.
Æg, olie og yoghurt kommes i en skål og piskes sammen.
De tørre ingredienser kommes i en skål og blandes.
Banan moses.
Bananmosen røres i æggeblandingen.
De tørre ingredienser røres i. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Fordeles i 15 muffinsforme.
Bages ved 175 grader i 20-25 minutter.
Afkøler på rist.
Til chokoladeganachen varmes fløden op til knap kogepunkt. Tag gryden fra varmen.
Chokoladen røres ud i den varme fløde. Nemmest med piskeris.
Den kolde smør røres i til sidst.
Fordel chokoladeganachen på de kolde muffins og drys med grofthakkede hasselnødder.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.