Jeg vågnede midt om natten her en dag i ugen, og havde den her kage i hovedet. Banankage med chokolade-karamel på toppen 🙂 og den blev jeg altså nødt til at lave! Så det er vores fredagskage i dag. Den er for vild! Kagen er den bedste banankage, jeg i mit liv har smagt! Uha, man er lidt stolt af sig selv her en skøn fredag formiddag 🙂
Jeg har kommet lidt frisk ingefær i kagen. Det går så fint til både banan og chokolade. Hvis man ikke bryder sig om ingefær, kan den sagtens undværes. Man kan bruge dejen til at lave én kage. Jeg vil tro, at dejen passer i en form på 22 x 30 cm.
Jeg har kogt kondenseret mælk til karamel. Dåsen kommes i en gryde og dækkes med vand (pil etiketten af). Bring i kog og lad småkoge i 3 timer. Lad den køle ned til stuetemperatur, inden den skal bruges. Jeg kogte den i aftes, og lod den stå på køkkenbordet i nat.
Det er en gavmild mængde topping, jeg har lavet. Man kan eventuelt halvere opskriften. Tylle det hele på, er selvfølgelig også en mulighed. Jeg har ca. brugt det halve til kagerne. Den resterende mængde havde jeg egentlig lagt på køl, men så kom jeg lige i tanke om de skønne dampede Piemonte hasselnødder, der ligger i køleskabet, så mig ud og lave en lækker hapser af chokolade-karamel med hasselnødder på toppen. De sætter sig til karamelagtig konsistens på køl 🙂 De får nok deres eget indlæg, for det er da en oplagt idé til jul 🙂 De er mega lækre! – og lige et enkelt billede af dem er det også blevet til 😉
Ingredienser
dej
2 æg
75 g. olie – en smagsløs
200 g. yoghurt
200 g. rørsukker
225 g. hvedemel
1½ tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
250 g. banan
15 g. frisk fintrevet ingefær (revet vægt)
topping
1 ds. kondenseret mælk (kogt i 3 timer)
200 g. mørk chokolade
Æg, olie og yoghurt kommes i en skål og piskes sammen.
De tørre ingredienser kommes i en skål og blandes.
Banan moses og blandes med fintrevet ingefær.
Bananmosen røres i æggeblandingen.
De tørre ingredienser røres i. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Fordeles i 16 store muffinsforme.
Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Til toppingen smeltes chokoladen over vandbad.
Pisk den smeltede chokolade sammen med den kogte kondenserede mælk til en glat topping.
Sprøjt på de kolde muffins. Jeg har brugt en Wilton 1M tyl.
Heidi Holck Frederiksen skriver
15 friske ingefær? Mon ikke det kun er 15 Gram der menes ellers bliver den godt kan lidt krads
Mvh Heidi
Cindie skriver
Hun kan ikke svare, da hun desværre ikke er her mere