Her var køkkenet løbet tør for fløde og hvedemel! og fredagskagen var i fare 😉 Man siger, at nød lærer nøgen kvinde at spinde… hmm… det kan nu også bare være pænt irriterende at mangle nogle af sine basisvarer 😉
Den kreative side af hjernen kom på arbejde, og lige pludselig i aftes havde jeg idéen! Rabarber og chokolade – uhmm… og kokos passer så godt til rabarber… Det endte i denne kage/dessert med rabarber i bunden, lidt grofthakket chokolade og et kokoslåg på toppen. Jeg har brugt min skønne hjemmelavede vaniljesukker. Hvis man ikke er så heldig at have sådan en i skabet, så brug kornene af 1 god vaniljestang. Rabarber og god vanilje er ren lækkerhed.
Jeg har brugt mine smukke små gryder fra Le Creuset. Hvis man ikke har lyst til at lave rabarberne portionsanrettet, så passer opskriften til et tærtefad på 20 cm. Er man ikke er så vild med kokos som mig, er der måske lidt rigeligt med kokostop, men så lader man bare være med at putte det hele på 😉
Hvis man bruger friske rabarber, er bagetiden ca. 10 minutter kortere.
Skøn sommermad her en kold vinterdag 🙂 Serveres gerne lun med en god vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.
Ingredienser – 4 personer
400 g. rabarber – jeg har brugt frosne
75 g. rørsukker
1 spsk. maizena
2 tsk. vaniljesukker
top
25 g. mørk chokolade
1 æg
75 g. brun farin
125 g. kokosmel
Rabarberne fordeles i de små forme (eller en tærteform på 20 cm).
Rørsukker, maizena og vaniljesukker røres sammen.
Drys sukkerblandingen over rabarberne. Bank formene mod bordet, så sukkerblandingen kommer ned mellem rabarberne.
Fordel grofthakket mørk chokolade over.
Pisk æg og brun farin godt sammen.
Rør kokosmel i.
Fordel massen over rabarberne.
Bages ved 180 grader i 25-30 minutter.
Køler lidt ned og serveres lune.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.