Jeg har brugt en del ost den sidste uges tid, og havde forskellige rester liggende i køleskabet, der skulle bruges. De er kommet i et lækkert brød. Jeg har lavet det som små brød, der ligger helt tæt. De er skønne at brække af og bruge som tilbehør til aftensmaden eller i madpakken.
Der er hytteost i dejen. Udover det er der cheddar og fetaost i tern og revet mozzarella. Hytteosten i dejen er lidt et must, men ellers kan man bruge den ost, man har lyst til.
Dejen er krydret med rosmarin og hvidløg. Det er blevet et skønt brød med masser af smag.
Det er én af de opskrifter, der er opstået ved, at jeg bare har målt det af, jeg har brugt, så der er ikke ingrediens-billede til opskriften 😉
Det er noget af det, der er sjovt ved at være i køkkenet. At kigge, tænke og prøve sig frem, og så ender det jo sommetider med noget godt 😉
Ingredienser – 24 små brød
dej
10 g. gær
3 dl. lunt vand
150 g. hytteost
200 g. ølandshvedemel
ca. 300 g. hvedemel
1 tsk. salt
2 tsk. rosmarin
1-2 fed presset hvidløg
3 spsk. olivenolie
fyld
50 g. oliven – skåret i halve
100 g. fetaost – skåret i små tern
50 g. cheddar – skåret i små tern
50 g. revet mozzarella
desuden 50-75 g. revet mozzarella til drys
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt og længe til den er elastisk og blød.
Hæver lunt og tildækket i 2 timer.
Hældes ud på bordet og oliven og ost blandes i dejen.
Del dejen i 24 små boller, der sættes tæt på plade.
Efterhæver lunt og tildækket i 1 time.
Drysses med revet mozzarella.
Bages ved 210 grader (almindelig ovn) i 20-25 minutter.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.