Lige for tiden har jeg altid følgende ting i skabe og på frost: En super lækker vaniljesukker, hjemmebagt rugbrød, en god granola og ingefær shots (på frost). Da vi kom hjem fra ferie i søndags, var der ikke mere tilbage af noget af det. Så må man i gang 🙂
Specielt vaniljesukkeret er skønt at lave. Der dufter himmelsk i huset hele dagen. Jeg bruger kun polynesisk vanilje. Jeg elsker både smagen og duften, og når man så også bruger de tomme stænger, er der jo intet, der går til spilde. Det smager bare meget bedre, end den vaniljesukker, der kan købes.
Jeg har lavet et indlæg om vaniljepulver og vaniljesukker. Denne gang valgte jeg at lave vaniljesukker af alle de tomme stænger, og en lidt kraftigere end jeg plejer. Jeg tørrede stængerne, som jeg plejer, i ovnen ved 50 grader varmluft i ca. 10 timer (husk at åbne lågen lidt en gang i mellem). Jeg bredte sukkeret, som de tomme stænger har ligget i, ud på en bageplade og lod det tørre. Da vaniljestængerne var helt tørre, blev de blendet med sukkeret, de havde ligget i. Det er blevet så godt! Hvis man er vant til at bruge en købt vaniljesukker, skal der ikke så meget i af den hjemmelavede her – ca. det halve.
Jeg laver vaniljepulver – og vaniljesukker med 3-4 måneders mellemrum, vil jeg tro. De tomme stænger kommer i et glas, lidt sukker over og så lukkes glasset. Sådan fortsætter man, til glasset er fyldt. Jeg plejer at fylde 2 glas på ½ liter, inden jeg tørrer stængerne. Denne gang var der lidt ekstra i et tredje glas. Nu er der så en super skøn vaniljesukker til kager, pandekager, smoothie, varm kakao eller lige hvor man har lyst til skøn og lækker vaniljesmag.
Vi er blevet helt pjattede med ingefær shots. De er pænt stærke, og det er skønt at starte dagen med sådan et. Så er man vågen!
Her er der 300 g. renset ingefær, 1 appelsin, 1 citron og 1 æble. Det får jeg ca. 4½ dl. ud af, når det har været igennem slowjuiceren. Jeg fryser det ned i cubes på 1/3 dl.
Der er ved at være lavvande i nøddebeholdningen, og der er mange pinjekerner tilbage, så de er kommet i en lækker granola.
Min granola indeholder:
2 dl. pinjekerner
1 dl. kokos
1 dl. hirseflager
1 dl. bygflager
1 dl. speltflager
1 dl. havreflager – grovvalsede
½ dl. ahorsirup
Alle tørre ting blandes og ristes på panden i ½ dl. ahornsirup. Jeg har kommet lidt vaniljesukker og ½ tsk. kanel i også. Det smager så godt! Lidt blegt at se på her hvor det ligger bredt ud til afkøling 😉
Jeg blander det med tørrede tranebær, og kommer det i et stort glas.
Rugbrød skal der også til, og jeg har bagt mit absolutte yndlingsrugbrød – mørkt maltet rugbrød – igen 😉 Den skønne mørke farve kommer af lidt brændt maltmel, der tilsættes dejen. Det giver også en skøn smag.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.